Фарфалите, казват, че най-често се използват за салати. Вярно е – формата им е изключително атрактивна – с форма на пеперуда и опредлено красят добре всяка салата. Но аз вярвам, че могат да се използват и в основни ястия, както в този случай – фарфале с риба тон на фурна.

Следвайте практическите съвети за приготвяне на ястия с паста, за да получите по-добри резултати. Разгледайте и останалите предложения за рецепти с паста.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Пълнозърнести спагети с песто росо

Спагети карбонара – история и рецепта

Спагети с вурстчета в доматен сос

Спагети с наденицаPin It

Паста с риба тон на фурна

pasta_s_riba_ton_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 07/14/2012

  • Брой / порции: 3-4 Servings

Фарфалите, казват, че най-често се използват за салати. Вярно е – формата …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Тиганът се загрява, в него се добавя зехтина и след това нарязаните на дребно скилидки чесън. После се прибавят нарязания на дребно лук, морковите и целината. Разбърквар се и се изчаква да омекнат.
  2. После се добавя рибата тон и малко след това крем сиренето. бърка се интензивно.
  3. Добавя се доматеното пюре, прясното мляко и сол на вкус. Сосът с ебърка до желаната гъстота. Ако стане прекалено гъст се добавя още доматено пюре.
  4. През това време фарфалите се сваряват според указанията на опаковката.
  5. След като са сварени до степен ал денте – нито много сурови, нито разварени, фарфалите се отцеждат и се добавят към горещия сос.
  6. Разбъркват се добре и се прехвърлят в тавичка за печене. Отгоре се слага нарязаната на филийки моцарела.
  7. Ястието се пече докато моцарелата се разтопи и леко зачерви. сервира се топло.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress