Пъстървата е на особена почит у дома и редовни приготвяме риба. А по фенела се „запалихме“ по време на почивката ни в Малта. Особено… приготвят един заек, в който слагат фенел – божествен е!
Вижте няколко идеи за рецепти с пъстърва:
Пъстърва с майонеза и пресни картофи
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Пъстърва с фенел и домати на фурна

От 01/29/2020
Публикувано на :Пъстървата е на особена почит у дома и редовни приготвяме риба. А по …
Необходими продукти
- 2 броя пъстърва почистена, без глави
- 1 едра глава фенел (финокио, резене)
- 1 голяма глава лук стар
- 2 стръка пресен лук
- 200 грама чери домати
- 5 с.л. орехи
- 1 к.ч. бяло вино
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- няколко резена лимон
Приготвяне
- Пъстървите се измиват, подсушават и се поръсват със сол и черен пипер. Във вътрешността на всяка се нареждат по няколко резенчета лимон.
- Лукът се нарязва на ленти, заедно с фенела и се задушават заедно в малко сгорещен зехтин. Прибавя се пресния лук и нарязаните на половинки чери домати. Оставя се зеленчуците да поомекнат.
- Гарнитурата се подправя със сол и черен пипер. Прибавят се начупените на дребно орехи и виното. Оставя се алкохолът да изври и зеленчуците се прехвърлят в тавичка.
- Пъстървите се слагат отгоре и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!