Пъстървата е на особена почит у дома и редовни приготвяме риба. А по фенела се „запалихме“ по време на почивката ни в Малта. Особено… приготвят един заек, в който слагат фенел – божествен е!

Вижте няколко идеи за рецепти с пъстърва:

Пъстърва с майонеза и пресни картофи

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени домати

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Пъстърва с фенел и домати на фурна

pastarva-s-fenel

От sheytanova

Публикувано на : 03/29/2016

    Пъстървата е на особена почит у дома и редовни приготвяме риба. А по …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пъстървите се измиват, подсушават и се поръсват със сол и черен пипер. Във вътрешността на всяка се нареждат по няколко резенчета лимон.
    2. Лукът се нарязва на ленти, заедно с фенела и се задушават заедно в малко сгорещен зехтин. Прибавя се пресния лук и нарязаните на половинки чери домати. Оставя се зеленчуците да поомекнат.
    3. Гарнитурата се подправя със сол и черен пипер. Прибавят се начупените на дребно орехи и виното. Оставя се алкохолът да изври и зеленчуците се прехвърлят в тавичка.
    4. Пъстървите се слагат отгоре и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress