В големите супермаркети можете да намерите основно 3 вида пъстърва – пушена, замразена или сурова. Идеалният вариант за рецептата за пъстърва с майонеза и пресни картофи е да купите сурова, по възможност жива. Във все повече рибни магазини предлагат услугата да почистят рибата, да премахнат вътрешностите, главата. Така че, ако искате да си улесните готвенето и да купите прясна риба, потърсете такава в специализираните рибни магазини.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук
Пъстърва с орехи и печени домати
Pin ItПъстърва с майонеза и пресни картофи

От 05/29/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 45 минути
- Готово след: 60 минути
В големите супермаркети можете да намерите основно 3 вида пъстърва - …
Необходими продукти
- 4 броя пъстърва почистена
- 1 кутия майонеза 200 грама
- 500 грама пресни картофи
- сол
- няколко стръка магданоз
Приготвяне
- Пресните картофи се почистват с нож и се нарязват на тънки колелца.
- Пъстървата се измива, осолява се и във всяка една се поставя по 1-2 стръка магданоз. Намазва се обилно с майонеза.
- Поставя се върху фолио, върху което са наредени картофите също осолени леко и намазани с майонеза.
- Пъстървата се завива във фолиото и се пече на умерена фурна около 25 минути. В тавичката, в която се пече рибата се налива 1 ч.ч. вода.
- После фолиото се разтваря и се оставя рибата за още 15-20 минути да се запече отгоре.
- Може пъстървата да се сервира директно с фолиото отгоре с няколко резена лимон.
- Другият вариант е да махнете фолиото.
- За гарнитура изключително подходящ е сос тартар.
- Course: Основно ястие
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!