В големите супермаркети можете да намерите основно 3 вида пъстърва – пушена, замразена или сурова. Идеалният вариант за рецептата за пъстърва с майонеза и пресни картофи е да купите сурова, по възможност жива. Във все повече рибни магазини предлагат услугата да почистят рибата, да премахнат вътрешностите, главата. Така че, ако искате да си улесните готвенето и да купите прясна риба, потърсете такава в специализираните рибни магазини.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени доматиPin It

Пъстърва с майонеза и пресни картофи

pastarva_s_mayoneza_i_presni_kartofi

От sheytanova

Публикувано на : 05/29/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 45 минути
  • Готово след: 60 минути

В големите супермаркети можете да намерите основно 3 вида пъстърва – …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пресните картофи се почистват с нож и се нарязват на тънки колелца.
  2. Пъстървата се измива, осолява се и във всяка една се поставя по 1-2 стръка магданоз. Намазва се обилно с майонеза.
  3. Поставя се върху фолио, върху което са наредени картофите също осолени леко и намазани с майонеза.
  4. Пъстървата се завива във фолиото и се пече на умерена фурна около 25 минути. В тавичката, в която се пече рибата се налива 1 ч.ч. вода.
  5. После фолиото се разтваря и се оставя рибата за още 15-20 минути да се запече отгоре.
  6. Може пъстървата да се сервира директно с фолиото отгоре с няколко резена лимон.
  7. Другият вариант е да махнете фолиото.
  8. За гарнитура изключително подходящ е сос тартар.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress