Изчистеният и семпъл вкус на рибата , макар да допада на много хора самостоятелно, смятам, че компанията на медената горчица му допада много. В Америка продаваха готова медена горчица и беше един от любимите ми сосове. Сега обаче аз реших да си приготвя соса сама като смесих мед, дижонска горчица и горчица на зърна. Добавих и няколко капки соев сос. Приготвянето на пъстървата отнема само около 30 минути и опитът определено си заслужава времето, така че опитайте рецептата!

Идеята за салатата я имам от моя читателка на блога, която ми даде рецептата. Нейна приятелка туркиня приготвя картофената салата със сомак, лимонов сок, зехтин и праз. Аз замених праза със стар лук и ето какво се получи!

Ако сте се спрели на комбинация пъстърва и картофи ето още една идея как да приготвите рибата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Пъстърва с орехи и печени домати

Рибни шишчета от бял амур

Медена сьомга с пармезанови аспержиPin It

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

pastarva_s_medena_gorchiza_i_kartofena_salata_sas_sumak

От sheytanova

Публикувано на : 11/14/2012

    Изчистеният и семпъл вкус на рибата , макар да допада на много хора …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пъстървите се почистват добре, осоляват се и се поръсват с черен (или шарен) пипер. Слагат се в тавичка с незалепващо покритие в загряна фурна за около 30 минути.
    2. През това време двата вида горчица се смесва с меда и соевия сос. 6-7 минути преди рибата да се извади от фурната се намазва с медено-горчичния сос.
    3. Сварените, обелени и нарязани на кубчета картофи се смесват с лука (добре е да го намачкате с ръце с малко сол), сумака, зехтина и лимоновия сок. Добавят се сол и шарен пипер на вкус. Салатата се обърква добре.
    4. Рибата се поднася топла със салатата.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress