Бобът, макар много хора да избягват да го консумират е изключително полезен и аз се стремя да приготвям рецепти с боб по-често. Последният интересен начин за приготвяне на боб е този пастет от боб с лук.
За пастета с боб можете да използвате готов сварен, консервиран боб или да си сварите боба сами. Аз лично за рецептата за пастет от боб сварих боба от предната вечер. Можете да използвате както червен, така и черен боб, но аз заложих на бял боб за пастета. Не използвайте салатен боб, защото при него люспата е по-твърда и при варенето остава цяла.
По отношение на подправките – добавих малко риган, чубрица, шарен пипер и съвсем малко червен пипер. Разбира се на пастета с боб би му отивало много и джоджен. Комбинацията боб и джоджен си е класика!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=h
Вижте още рецепти за пастети и дипове:
Пастет от боб с лук

От 04/30/2014
Публикувано на :Бобът, макар много хора да избягват да го консумират е изключително …
Необходими продукти
- 350 грама боб стар
- 1 с.л. сусамов тахан
- 2 стръка пресен лук
- 2-3 с.л. олио / зехтин за пържене
- шарен пипер на вкус
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. чубрица
- 2 щипки лют червен пипер
- сол на вкус
Приготвяне
- Бобът се сварява до готовност, като аз лично при варенето му сменям водата. Можете да използвате и отцеден боб от консерва.
- Към отцедения и охладен боб се прибавя сусамовия тахан, зехтина, подправките и пресния лук и всичко се пасира докато пастетът от боб стане гладък.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!