Никулден наближава и аз все по-често преглеждам рецептите с риба. Пъстървата си остава една от най-популярните риби в магазинчето за риба до нас заради доброто съотношение цена-качество(вкус). Реших да я изпека на фурна, като след като я осоля я напълвам със сурови орехи. Харесва ми комбинацията от ядковия вкус с този на рибата. Като гарнитура сложих печени домати, които през лятото използвам за любимата ми доматена супа. Към тях аз прибавих и гарнитура от зелена салата, както я приготвих тук, но вие можете да не я приготвяте.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Списък рибни магазини в София

Подправки за рибаPin It

Пъстърва с орехи и печени домати

pastarva_na_furna_s_pecheni_domati

От sheytanova

Публикувано на : 12/03/2012

  • Брой / порции: 2 порции

Никулден наближава и аз все по-често преглеждам рецептите с риба. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Доматите се нарязват на парчета, поставят се в тавичка и се осоляват. Върху тях се слагат нарязаните на ситно магданоз, чесън и праз. Поливат се с малко зехтин.
    домати и праз
  2. Запичат се около 40 минути в предварително загряна фурна на 170 градуса.
  3. Пъстървата се измива, осолява (най-добре със смляна морска сол), подправя се с черен пипер и се пълни с пресните орехи.
    pastarva
  4. Пече се в загряна фурна около 35 минути до готовност. Поднася се с гарнитурата от печени домати.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress