За тази рецепта за патешки бонфилета с карамелизиран ананас можете да използвате както консервиран ананас на шайби, така и пресен. Във втория случай ананасът трябва да се обели, да се нарежи на шайби и с помощта на малък ринг или на специален уред да се отстрани вътрешността, която е твърда и не се яде.

Патешкото бонфиле е нарязано на тънки жулиени, които само за няколко минути се приготвят след като ги сложите на ребрения тиган или на скарата. Не ги оставяйте дълго на огъня, за да не стане прекалено сухо месото.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg   Vashata_mesarnica

Вижте още:

Патешко бонфиле на тиган 

Патешко магре със сос от смокини

Патешки гърди с портокалов сос

Патешко с картофиPin It

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

pateshki-bonfileta-s-karameliziran-ananas

От sheytanova

Публикувано на : 02/22/2014

  • Брой / порции: 4 порции

За тази рецепта за патешки бонфилета с карамелизиран ананас можете да …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Нарязаното на жулиени бонфилета се осоляват, поръсват се с шарен пипер и се поливат със зехтина.
  2. Запичат се на оребрен тиган или на скара.
  3. През това време ананасът се нарязва на парченца.
  4. В тиган се загрява маслото, слага се захарта и се изсипва половината ананас.
  5. Щом ананасът се карамелизира, се прибавя половината бренди и се фламбира.
  6. По същия начин се приготвя останалия ананас.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress