Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите магре, когато патешкото бонфиле е с кожата. Вижте как да си приготвите патешко магре – патешко магре със сос от смокини. Можете да приготвите и патешкото филе по следните начини:

Патешко бонфиле на тиган

Патешки бонфилета с карамелизиран ананас

Патешки гърди с портокалов сос.

Предлагам ви и една рецепта за патешки хапки, с които да зарадвате любимите си хора с или без повод.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Патешки хапки във винен сос

патешки-хапки-във-винен-сос

От sheytanova

Публикувано на : 01/03/2015

    Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Патешките филета се нарязват на жулиени, осоляват се и се поръсват с подправките.
    2. Навиват се на охлювчета и се набождат с клечка за зъби.
    3. Запържват се до златисто от двете страни в предварително загрения зехтин. Оставя се докато намали обема си на половина. След това се прибавя нишестето и се бърка интензивно докато започне да се сгъстява.
    4. Пържат се на 2 или 3 пъти в зависимост от големината на съда. След като са готови се изваждат.
    5. В друг съд се загрява виното и се оставя да поври около 5 минути.
    6. Сваля се от огъня, добавя се маслото и се разбърква. Оставя се няколко минути и в него се потапят патешките хапки.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress