Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите магре, когато патешкото бонфиле е с кожата. Вижте как да си приготвите патешко магре – патешко магре със сос от смокини. Можете да приготвите и патешкото филе по следните начини:
Патешки бонфилета с карамелизиран ананас
Патешки гърди с портокалов сос.
Предлагам ви и една рецепта за патешки хапки, с които да зарадвате любимите си хора с или без повод.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Патешки хапки във винен сос

От 01/03/2015
Публикувано на :Обичам патешкото филе под всякаква форма. Класиката е да си приготвите …
Необходими продукти
- 500 грама патешки гърди нарязани на жулиени
- 200 мл червено вино
- 1 ч.л. нишесте
- 1 с.л. краве масло
- 1 ч.л. подправка за патешко (сушена манатарка + сушени зеленчуци на прах)
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- 1-2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Патешките филета се нарязват на жулиени, осоляват се и се поръсват с подправките.
- Навиват се на охлювчета и се набождат с клечка за зъби.
- Запържват се до златисто от двете страни в предварително загрения зехтин. Оставя се докато намали обема си на половина. След това се прибавя нишестето и се бърка интензивно докато започне да се сгъстява.
- Пържат се на 2 или 3 пъти в зависимост от големината на съда. След като са готови се изваждат.
- В друг съд се загрява виното и се оставя да поври около 5 минути.
- Сваля се от огъня, добавя се маслото и се разбърква. Оставя се няколко минути и в него се потапят патешките хапки.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!