Отскоро преоткрих готвенето в гювеч. Ястието става по-различно на вкус. Вярно, пече се по-дълго време, но това в зимните месеци не го приемам за негатив. Последно приготвих ребърца със сос якитори в гювеча и станаха божествено вкусни. Сега ви предлагам следваща идея – рецепта за патешки сърца, запечени в гювеч със соев сос.

За рецептата използвах естествено приготвен соев сос на Kikkoman. Аз и друг път съм писала за тези соеви сосове, но ще ви припомня, че те са естествено ферментирали. Подобно на качественото вино и качественият соев сос се различава от некачествения по ферментацията. И не само!

Соевият сос можете да го прибавите както в процеса на готвене, така и да го оставите на масата и всеки да си сложи по време на хранене. Аз в тази рецепта за патешки сърца направих първото.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 

 Pin It

Рецепта за патешки сърца със соев сос

pateshki_sarza_sas_soev_sos

От sheytanova

Публикувано на : 01/17/2013

    Отскоро преоткрих готвенето в гювеч. Ястието става по-различно на вкус. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Патешките сърца се варят около 45 – 50 минути в леко подсолена вода.
    2. После се прехвърлят в гювеч, заедно с нарязания на полумесеци лук. Поливат се с 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили.
      pateshki_sarza_rezepta
    3. Добавя се дафинов лист и черен пипер на вкус. Аз лично не слагам сол, защото соевият сос е достатъчно солен за моя вкус, но ако предпочитате по-солено добавете сол.
    4. Прибавя се соевият сос.
    5. Ястието се пече, докато остане на мазнинка.
      Pateshki_sarca_recepta
    6. Патешките сърца се поднасят топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress