Патешкото бонфиле се приготвя изключително лесно, защото не му трябва много време за топлинна обработка. Последния път си купих патешки бонфилета, които са нарязани на тънки жулиени и приготвянето им беше по-лесно от всякога. Нямах много време за суетене около печката и затова директно осолих патешките бонфилета, поръсих ги с черен пипер и ги „метнах“ на ребрения тиган. Важно е тиганът да е предварително добре загрян, като аз лично леко намаслих тигана с четка. Оставяте патешките бонфилета за няколко минутки, обръщате ги и след още 2-3 минути имате готова вечеря.
Аз поднесох патешките бонфилета на тиган със зелена салата с репички, пресен лук. Вие изберете гарнитурата, която обичате най-много. Според мен много добре патешките бонфилета ще се съчетаят и с някой плодов сос – боровинков, а защо не и с ананас. Ще пробвам как се получава и пак ще пиша.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Патешки гърди с портокалов сос
Патешко магре със сос от смокини
Pin It
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!