Няколко последователни дни сега по празниците се отдадох на тотален релакс. Забравих за готвене, за снимане, за публикуване даже тук. Извинявам се за което, но всеки има нужда от няколко почивни дни 🙂 Това не означава, че не хапнах уникално вкусни неща. Ще ви разкажа скоро на каква приятна вечеря ходих в ресторант Cinecitta в Бояна, а след това за гозбите на мама 🙂

Тази рецепта за патешко с картофи приготвих няколко дни преди Коледа. Получи с много приятно, макар патешкото месо да беше доста мазно на пръв поглед. По тази причина с пръсти отлепих кожата на бутчетата на патицата и ги намазах с подправки отвътре. По този начин се постигат две неща. На първо място като се отлепи кожата на бутчетата мазнината се разтапя по-лесно. Второто е, че подправките като черния пипер например разгръщат по-добре аромата си, заради мазнината. И така – с един куршум – два заека.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти с патешко:

Патешки гърди с портокалов сос

Патешки сърца със соев сос

Патешко магре със сос от смокини

Патешко с картофи

pateshko_s_kartofi

От sheytanova

Публикувано на : 12/27/2013

  • Брой / порции: 4 порции

Няколко последователни дни сега по празниците се отдадох на тотален …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Кожата на патешките бутчета се отлепя леко с пръсти и се осоляват и натриват с черен пипер (под кожата).
  2. Слагат се да се пекат в тавичка в предварително загряна фурна на 180 градуса за 30 минути.
  3. През това време се обелват и нарязват картофите. Прибавят се към патешкото като се осоляват, заедно с бирата и дафиновия лист. Покриват се за около 40 минути с фолио и след това се маха фолиото и се допичат.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress