Предпочитам винаги когато е възможно да приготвям рецепти според сезона. Смятам, че пролетните плодове са най-вкусни именно през пролетта и дори да ги намираме и през зимата, вкусът им не е същият.
Аналогично, сега излязоха първите вкусни патладжани и ето една рецепта за медальони от патладжан с кайма и сирене ементал.
Pin It
Патладжанени медальони с кайма и ементал Recipe

От 05/15/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
Предпочитам винаги когато е възможно да приготвям рецепти според сезона. …
Необходими продукти
- 3 едри патладжана
- 300-350 грама кайма смес
- 100 грама ементал на слайсове
- 1 ч.л. прясно смлян кимион
- 1 ч.л. ронена чубрица
- 2 скилидки чесън
- 1 морков
- пресен магданоз за декорация
- 2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Патладжаните се нарязват на филии с дебелина около 1 см, поръсват се със сол и се оставят за около 15 минути горчивият им сок да излезе. Тази процедура може да я прескочите, ако знаете, че патладжаните, които сте купили не са от горчивите. Все повече от патладжаните, които се предлагат у нас са от Холандски сортове и не горчат. Но не пречи и да го направите.
- Филийките патладжан се поставят в тавичка върху хартия за печене. Те са вече посолени, остава да се поръсят с прясно смлян черен пипер. Пекат се около 40-45 минути на 180 градуса.
- През това време се подготвя каймата.
Скилидките чесън и морковите се нарязват на ситно и се задушават за 2-3 минути в зехтина докато омекнат, след което се добавя каймата.
- Бърка се често докато каймата се позапържи и стане на трохи. Добавят се кимиона и чубрицата.
- След като патладжаните са омекнали, каймата се разпределя равномерно върху тях.
- Върху всяко парче патладжан се поставя сирене ементал както на снимката.
- Сервират се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!