Предпочитам винаги когато е възможно да приготвям рецепти според сезона. Смятам, че пролетните плодове са най-вкусни именно през пролетта и дори да ги намираме и през зимата, вкусът им не е същият.

Аналогично, сега излязоха първите вкусни патладжани и ето една рецепта за медальони от патладжан с кайма и сирене ементал.

 Pin It

Патладжанени медальони с кайма и ементал Recipe

patladganeni_medalioni_s_kaima_i_emental

От sheytanova

Публикувано на : 05/15/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings

Предпочитам винаги когато е възможно да приготвям рецепти според сезона. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Патладжаните се нарязват на филии с дебелина около 1 см, поръсват се със сол и се оставят за около 15 минути горчивият им сок да излезе. Тази процедура може да я прескочите, ако знаете, че патладжаните, които сте купили не са от горчивите. Все повече от патладжаните, които се предлагат у нас са от Холандски сортове и не горчат. Но не пречи и да го направите.
  2. Филийките патладжан се поставят в тавичка върху хартия за печене. Те са вече посолени, остава да се поръсят с прясно смлян черен пипер. Пекат се около 40-45 минути на 180 градуса.
  3. През това време се подготвя каймата.
    Скилидките чесън и морковите се нарязват на ситно и се задушават за 2-3 минути в зехтина докато омекнат, след което се добавя каймата.
  4. Бърка се често докато каймата се позапържи и стане на трохи. Добавят се кимиона и чубрицата.
  5. След като патладжаните са омекнали, каймата се разпределя равномерно върху тях.
  6. Върху всяко парче патладжан се поставя сирене ементал както на снимката.
  7. Сервират се топли.
    patladjani_zapecheni s emental

WordPress Recipe Plugin by ReciPress