patladjani_s_domati_na_furna

Рецепта с патладжан – какво друго в сезона на патладжаните. Ястието може би ви напомня за турското имам байлдъ, но скоро ще приготвя и него и ще видите разликата. Съвсем малка е.

Ако сте фен на патладжана, ето още няколко рецепти с патладжани:

Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма

Кюфтета на фурна с патладжани

Салата с патладжан

Френски галет с патладжан

Патладжанени медальони

 

Pin It

Патладжани с домати на фурна Recipe

patladjani_s_domati_na_furna

От sheytanova Публикувано на : 10/01/2012

    Рецепта с патладжан - какво друго в сезона на патладжаните. Ястието може …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Патладжаните се нарязват на шайби и се поставят в купа с подсолена вода за около 2о минути. Ако сортът на патладжаните не е горчив, може и да не ги киснете във вода.
    2. Един ред патладжани се нарежда на дъното на тавичка с незалепващо покритие, леко намаслена.
    3. Върху патладжаните се добавя част от нарязания лук, сол и черен пипер.
    4. Прибавя се част от доматите, магданоза и чесъна.
    5. По същия начин се нареждат и останалите продукти.
    6. Пече се в предварително нагряна фурна на 180-190 градуса около 30-40 минути, покрито с фолио и после се оставя да се запече допълнително докато патладжаните омекнат и станат апетитни.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      4 отговори
      1. Dimitar
        Dimitar says:

        Така като не са обелени патладжаните не стават ли с много твърда кора?

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Привет, Димитър! Не мисля, че е много твърда кората, но на който не му допада – може съвсем лесно да се премахне с ножче или вилица. Мисля, че когато патладжанът се пече с кората тя му дава по-богат аромат. 🙂 Поздрави!

          Отговор
      2. Мария Василева
        Мария Василева says:

        Здравейте,

        Няма ли да бъде добре да се запържат съвсем малко лука, чесъна и доматите?

        Отговор
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Здравейте, Мария! Вярвам, че винаги, когато се запържат продуктите стават по-вкусни. Баба ми така правеше. Понякога обаче умишлено го избягвам по здравословни причини! 🙂 Всеки сам може да избира 🙂 Поздрави и до скоро! Виолета

          Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *