Рецепта с патладжан – какво друго в сезона на патладжаните. Ястието може би ви напомня за турското имам байлдъ, но скоро ще приготвя и него и ще видите разликата. Съвсем малка е.
Ако сте фен на патладжана, ето още няколко рецепти с патладжани:
Пълнени патладжани със зеленчуци и кайма
Pin It
Патладжани с домати на фурна Recipe

От 10/01/2012
Публикувано на :Рецепта с патладжан - какво друго в сезона на патладжаните. Ястието може …
Необходими продукти
- 3 средно големи патладжана
- 3 домата нарязани на кубчета
- 2-3 глави лук нарязан на полумецеси
- магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- сол
- черен пипер прясно смлян
- 2-3 с.л. олио
Приготвяне
- Патладжаните се нарязват на шайби и се поставят в купа с подсолена вода за около 2о минути. Ако сортът на патладжаните не е горчив, може и да не ги киснете във вода.
- Един ред патладжани се нарежда на дъното на тавичка с незалепващо покритие, леко намаслена.
- Върху патладжаните се добавя част от нарязания лук, сол и черен пипер.
- Прибавя се част от доматите, магданоза и чесъна.
- По същия начин се нареждат и останалите продукти.
- Пече се в предварително нагряна фурна на 180-190 градуса около 30-40 минути, покрито с фолио и после се оставя да се запече допълнително докато патладжаните омекнат и станат апетитни.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Така като не са обелени патладжаните не стават ли с много твърда кора?
Привет, Димитър! Не мисля, че е много твърда кората, но на който не му допада – може съвсем лесно да се премахне с ножче или вилица. Мисля, че когато патладжанът се пече с кората тя му дава по-богат аромат. 🙂 Поздрави!
Здравейте,
Няма ли да бъде добре да се запържат съвсем малко лука, чесъна и доматите?
Здравейте, Мария! Вярвам, че винаги, когато се запържат продуктите стават по-вкусни. Баба ми така правеше. Понякога обаче умишлено го избягвам по здравословни причини! 🙂 Всеки сам може да избира 🙂 Поздрави и до скоро! Виолета