pechen_zaek_s_bira_na_furna

Много домакини избягват заешкото по ред причини, като основната е че смятат, че ще стане сухо като го изпекат. Ако заекът е див, наистина е необходима по-специфична обработка на месото, мариноване предварително (обикновено около една нощ), но зайците, които продават в месарниците не са толкова махнати и се приготвят лесно, а в същото време стават изключително сочни и крехки. Предлагам ви да приготвим печен заек с бира на фурна. Течността (бирата в случая), ще задуши заешкото месо и то ще стане приятно сочно.

Аз лично смятам, че бирата си върви добре с картофите, за това „мятам“ и някой друг картоф към заека във фурната.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Заешко контадино

Заешко на скара – изпитана рецепта

Заешко роле със сушени домати

Заешко със сини сливи и гъби шийтаке

Pin It

Печен заек с бира на фурна

pechen_zaek_s_bira_na_furna

От sheytanova Публикувано на : 05/19/2014

    Много домакини избягват заешкото по ред причини, като основната е че …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. 2 с.л. зехтин се смества с меда и соевия сос. След като заекът е осолен се намазва с тази смес.
    2. На дъното на тавичката се слагат картофите, морковите, сушените зеленчуци, чесъна, сол и бирата. Полива се със струйка зехтин. Отгоре се слага заекът и се покрива с фолио.
    3. Пече се 40-45 минути на 180 градуса в предварително загряна фурна. При необходимост се добавя вода на дъното.
    4. След това фурната се намаля за 160 градуса и се оставя за още около 40 минути. След това се маха фолиото и ястието се запича.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      1 отговор
      1. Ангел
        Ангел says:

        Рецептата е уникална!Изпробвах я,но допуснах малка,незначителна грешка,която искам да споделя с всеки,който иска да я пробва.В никакъв случай не ползвайте пресни картофи-пускат много вода въпреки,че не сложих и капка такава.
        Втората ми препоръка,която не сте длъжни да спазвате е да не запичате месото без фолио,остава много по-сочно и крехко.Но това е въпрос на предпочитание.Да ви е сладко!

        Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *