За тази рецепта с печена тиква с мед и джинджифилови бонбони използвах само био продукти. Тиквата е на Gimel Otganic, медът е липов мед на Хармоника, а това са джинджифиловите бонбони.
Необходими продукти:
за 4 порции
1 малка тиква (около 1 кг), разрязана на 4 парчета
150 грама орехи – нарязани на ситно
1 шепа тиквени семки
3 с.л. джинджифилови бонбони
150 грама мед
Тиквата се запича за около 30 минути във фурна, като се покрива с фолио, а на дъното на тавичката се слага малко вода. През това време останалите продукти се смесват и разбъркват. Тиквата се пълни със сладката плънка и се запича още около 20 минути.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още рецепти с тиква:
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!