За тази рецепта с печена тиква с мед и джинджифилови бонбони използвах само био продукти. Тиквата е на Gimel Otganic, медът е липов мед на Хармоника, а това са джинджифиловите бонбони.

Необходими продукти:

за 4 порции

1 малка тиква (около 1 кг), разрязана на 4 парчета

150 грама орехи – нарязани на ситно

1 шепа тиквени семки

3 с.л. джинджифилови бонбони

150 грама мед

 

Тиквата се запича за около 30 минути във фурна, като се покрива с фолио, а на дъното на тавичката се слага малко вода. През това време останалите продукти се смесват и разбъркват. Тиквата се пълни със сладката плънка и се запича още около 20 минути.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още рецепти с тиква:

Комбус – десерт с тиква и дренки

Коняк с тиква и канела

Крем от тиква със стафиди и крем сирене