Сред любимите ми зимни рецепти, почетно място заема и рецептата за печена тиква с орехи и мед. Тя е изключително подходяща и по време на Коледния пост, след като стана ясно, че по време на постите е разрешена консумацията на мед. Комбинацията от орехи и мед си е класическа и тя прекрасно хармонизира с тиквата – и вкусово, и цветово. Излязат ли тиквите на пазара, винаги съм свързвала това с идването на студа, въпреки топлите им цветове. Харесва ми да готвя с тиква основно заради цвета – в крайна сметка е важно да е красиво в чиниите ни, нали?

Има много талантливи хора, които измайсторяват приказно красиви декорации от тиква.Pin It

Печена тиква с мед и орехи

pechena_tikva_s_med_i_orehi

От sheytanova

Публикувано на : 11/16/2012

    Сред любимите ми зимни рецепти, почетно място заема и рецептата за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Тиквата се нарежда в тава с кората надолу. Водата се налива на дъното на тавата.
    2. Слага се в предварително загряна фурна за около 15 минути.
    3. После се изважда за да се полее с мед и да се поръси с орехи и канела.
    4. Тиквата се допича докато омекне напълно.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress