За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с повече Арабики в състава си, защото са по-ароматни и не толкова силни – Jordani BAR Espresso. За още повече аромат и вкус на кафе добавете и малко разтворимо кафе на прах. Ако имате по-едри парчета орехи (например половинки) използвайте тях, защото стават по-красиви и апетитни. За да приготвите хрупкави и ароматни печени орехи с кафе и канела ще ви е необходима хартия за печене.
Получава се интересен вкус, който напомня за кекс или тирамису и най-вероятно печените орехи с кафе ще бъдат чудесна добавка към крем с Маскарпоне.
Вижте още идеи за рецепти с кафе:
Желирани бонбони с кафе за пораснали деца
Печени орехи с кафе и канела
От
Публикувано на : 07/30/2014
За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с …
Необходими продукти
- 2 с.л. кафе ситно смляно; за еспресо – Jordani BAR Espresso
- 2/3 ч.ч. пудра захар
- 500 грама орехи
- 1 яйце
- 1 щипка сол
- 10 грама канела
- 1 с.л. разтворено кафе на прах
Приготвяне
- Загрейте предварително фурната на 160 градуса.
- Смесете захарта, кафето и канелата. Разбийте яйцето в голяма купа до получаване на пяна.
- Добавете орехите и разбъркайте. Оваляйте орехите в сухата смес . Подредете оваляните орехи в тавата на един ред.
- Печете 5 минути, извадете от фурната и оставете да изстинат още 5 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
cheap cafergot
I truly enjoy looking at on this website, it holds great articles. „Beware lest in your anxiety to avoid war you obtain a master.“ by Demosthenes.
I just want to mention I’m new to weblog and truly loved your page. More than likely I’m likely to bookmark your site . You certainly have superb articles. Thanks for sharing your web site.
Не знам къде какви са милинките и как се правят, но аз направих тези и много се харесаха.С години се канех и все не се решавах, дъщерята не искаше изобщо да чуе за милинки, но накрая точно тя изяде най-много.Благодаря за лесната рецепта.
Здравейте!
Може да са вкусни милинките,изглеждат страхотно,но в момента ,в който сложите яйце или сирене те вече не са „сливенски“!
В сливенските милинки няма нито яйце,нито сирене и това не им пречи да са страхотни!!!@
Всички останали добавки може да ги правят вкусни,но както казах вече не ядете сливенски милинки,а милинки!
Прекрасни летни дни Ви желая!