За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с повече Арабики в състава си, защото са по-ароматни и не толкова силни – Jordani BAR Espresso. За още повече аромат и вкус на кафе добавете и малко разтворимо кафе на прах. Ако имате по-едри парчета орехи (например половинки) използвайте тях, защото стават по-красиви и апетитни. За да приготвите хрупкави и ароматни печени орехи с кафе и канела ще ви е необходима хартия за печене.

Получава се интересен вкус, който напомня за кекс или тирамису и най-вероятно печените орехи с кафе ще бъдат чудесна добавка към крем с Маскарпоне.

Вижте още идеи за рецепти с кафе:

Желирани бонбони с кафе за пораснали деца

Дребни сладки с кафе и мед

Лозови сармички с кафе

Къпкейкове с нес кафе

Печени орехи с кафе и канела

печени-орехи-с-кафе-и-канела

От sheytanova

Публикувано на : 07/30/2014

    За рецептата за печени орехи с кафе и канела е добре да се използва кафе с …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Загрейте предварително фурната на 160 градуса.
    2. Смесете захарта, кафето и канелата. Разбийте яйцето в голяма купа до получаване на пяна.
    3. Добавете орехите и разбъркайте. Оваляйте орехите в сухата смес . Подредете оваляните орехи в тавата на един ред.
      pecheni-orehi
    4. Печете 5 минути, извадете от фурната и оставете да изстинат още 5 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress