Предлагам ви една лесна рецепта за приготвяне на агнешко месо, която можете да приготви на практика всеки начинаещ готвач. Тайната съставка за овкусяването на агнешкото месо е това песто от сушени домати.
За агнешкото бутче използвах песто с марка Фелипе Берио – добро качество и относително лесно за намиране на пазара. Със сигурност можете да използвате и песто от сушени домати на други марки, но това песто на Фелипе Берио, както и тяхното босилеково песто ги ползвам от години и съм изключително доволна.
Но да се върнем на агнешкото месо – в този случай използвах парче агнешко от обезкостен агнешки бут. Предварително бях махнала по-едрите мазнинки от агнешкото месо и го осолих. Намазах парчето агнешко месо с 3 с.л. песто от сушени домати и оставих месото да поеме вкусовете. Може предварително да окрехкотите месото с окрехкотител за месо, така и самото песто ще навлезе по-добре и ще овкуси месото.
Аз лично имах време и оставих месото за 2 часа в хладилника.
Запеках агнешкото бутче с пестото в предварително загрята фурна, покрито с фолио за около час и 15 минути, след това махнах фолиото и допекох за кратко. След като агнешкото месо беше изпечено го оставих да си почине около 15 минути и нарязах с остър нож на порции.
Поднесох със салата. Да ви е сладко!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg