Какво по-хубаво от печено агнешко за Великден? Вие решихте ли как да приготвите агнешкото месо за празника? Предлагам ви една рецепта за печено агнешко бутче в тесто. Вярвам, че принципно и обезкостена плешка можете да изпечете по този начин, но плешката като цяло е по-мазна и резултатът ще е по-добър с агнешко бутче.
За да се изпече добре месото е добре предварително да запечете агнешкото месо и чак след това да го обвиете с тестото. При печенето използвайте решетка.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешка яхния (от агнешки врат)
Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови
Печено агнешко в тесто

От 04/15/2014
Публикувано на :Какво по-хубаво от печено агнешко за Великден? Вие решихте ли как да …
Необходими продукти
- 1 брой агнешко бутче обезкостено
- 500 грама брашно
- 125 грама масло
- 2 броя яйца + още 1 за намазване на тестото
- 3-4 с.л. вода
- 1 стрък розмарин
- 2-3 скилидки чесън
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Маслото се разтопява. От брашното се прави кладенче и вътре се слагат яйцата, разтопеното масло и водата. Замесва се тесто. ( В зависимост от брашното може да е необходимо и малко повече вода. По тази причина добавяйте брашното малко по малко).
- Агнешкото бутче се навива, осолява се, поръсва се с черен пипер и се обтрива с чесъна. След това се слага върху решетка за печене и се запича около 1 1/2 час на 170 градуса в предварително загрята фурна.
- От тестото се разточва кора с дебелина около 1 см. С нея се увива изстиналото бутче. За да залепне добре е използва разбит жълтък.
- Агнешкото бутче в тесто се намазва с останалото яйце, поръсва се със сол и се пече на 180 градуса, докато хване хубава коричка.
- Можете да поднесете агнешкото накъсано на парченца или директно нарязано заедно с коричката.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!