Какво по-хубаво от печено агнешко за Великден? Вие решихте ли как да приготвите агнешкото месо за празника? Предлагам ви една рецепта за печено агнешко бутче в тесто. Вярвам, че принципно и обезкостена плешка можете да изпечете по този начин, но плешката като цяло е по-мазна и резултатът ще е по-добър с агнешко бутче.

За да се изпече добре месото е добре предварително да запечете агнешкото месо и чак след това да го обвиете с тестото. При печенето използвайте решетка.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Агнешка яхния (от агнешки врат)

Агнешки кебап

Агнешки котлети на фурна с картофи и моркови

Агнешки котлети с аспержи

Печено агнешко в тесто

pecheno-agneshko-v-testo

От sheytanova

Публикувано на : 04/15/2014

    Какво по-хубаво от печено агнешко за Великден? Вие решихте ли как да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Маслото се разтопява. От брашното се прави кладенче и вътре се слагат яйцата, разтопеното масло и водата. Замесва се тесто. ( В зависимост от брашното може да е необходимо и малко повече вода. По тази причина добавяйте брашното малко по малко).
    2. Агнешкото бутче се навива, осолява се, поръсва се с черен пипер и се обтрива с чесъна. След това се слага върху решетка за печене и се запича около 1 1/2 час на 170 градуса в предварително загрята фурна.
    3. От тестото се разточва кора с дебелина около 1 см. С нея се увива изстиналото бутче. За да залепне добре е използва разбит жълтък.
    4. Агнешкото бутче в тесто се намазва с останалото яйце, поръсва се със сол и се пече на 180 градуса, докато хване хубава коричка.
    5. Можете да поднесете агнешкото накъсано на парченца или директно нарязано заедно с коричката.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress