Представете си ароматно шилешко месо, запечено; с ароматна, хрупкава коричка! Не е невъзможно, нали?

А за гарнитура добре овкусени, топящи се в устата картофи.

Да се захващаме за работа! Днешната рецепта е печено шилешко с картофи на фурна! В тази рецепта за шилешко използвах бут, но можете да я приготвите също с плешка например. Обикновено когато пека на бавен огън шилешко, агнешко, свинско или друго месо го шпиковам, но този път не го приготвих така. За да стане ароматно и да не се изсуши просто периодично го поливах с бульона. И се получи вълшебно!

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Печено шилешко с праз в гювеч

Агнешки тажин с нахут

Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма

Агнешко роле със спанак и гъби

Печено шилешко с картофи

печено=шилешко-с-картофи

От sheytanova

Публикувано на : 01/08/2015

    Представете си ароматно шилешко месо, запечено; с ароматна, хрупкава …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Шилепкото месо се осолява. 2 с.л. зехтин се смесвват с половината червен пипер, половината лют пипер, половината чубрица, черния пипер и сушените зеленчуци.
    2. С тази смес се обтрива добре месото.
    3. Слага се да се пече в тавичка, като на дъното на тавичката се изсипва виното, чесъна и половината от бульона. Завива се с фолио.
    4. Пече се около 30 минути на 200 градуса, след това с лъжица се полива с бульона и се пече още около 1 час на 150 градуса. Периодично се облива с бульон.
    5. После се добавят картофите с останалите подправки и шилешкото с картофи се пече още около час.
    6. Бутът се оставя за около 15 минути след като се изпече да си „почине“ и след това се накъсва на парчета и се поднася с картофите.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress