Представете си ароматно шилешко месо, запечено; с ароматна, хрупкава коричка! Не е невъзможно, нали?
А за гарнитура добре овкусени, топящи се в устата картофи.
Да се захващаме за работа! Днешната рецепта е печено шилешко с картофи на фурна! В тази рецепта за шилешко използвах бут, но можете да я приготвите също с плешка например. Обикновено когато пека на бавен огън шилешко, агнешко, свинско или друго месо го шпиковам, но този път не го приготвих така. За да стане ароматно и да не се изсуши просто периодично го поливах с бульона. И се получи вълшебно!
Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Агнешко по индийски. Агнешка корма с кайма
Агнешко роле със спанак и гъби
Печено шилешко с картофи

От 12/08/2019
Публикувано на :Представете си ароматно шилешко месо, запечено; с ароматна, хрупкава …
Необходими продукти
- 1,5 кг шилешко месо бут
- 1 кг картофи
- 1 с.л. сушени зеленчуци на прах
- черен пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 1 кафяна чаша бяло вино
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер със зехтин (турски)
- 1 ч.л. чубрица
- сол на вкус
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 4 с.л. зехтин
Приготвяне
- Шилепкото месо се осолява. 2 с.л. зехтин се смесвват с половината червен пипер, половината лют пипер, половината чубрица, черния пипер и сушените зеленчуци.
- С тази смес се обтрива добре месото.
- Слага се да се пече в тавичка, като на дъното на тавичката се изсипва виното, чесъна и половината от бульона. Завива се с фолио.
- Пече се около 30 минути на 200 градуса, след това с лъжица се полива с бульона и се пече още около 1 час на 150 градуса. Периодично се облива с бульон.
- После се добавят картофите с останалите подправки и шилешкото с картофи се пече още около час.
- Бутът се оставя за около 15 минути след като се изпече да си "почине" и след това се накъсва на парчета и се поднася с картофите.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!