Бързам да си призная – идеята за тази рецепта за ярешко бутче не е моя! Приготви я нашият бъдещ кум – Виктор при последното ни гостуване у тях. Макар много хора да не харесват миризмата на ярешкото месо и се стресират от приготвянето на ярешко като цяло, смело мога да кажа че, ако пробвате тази рецепта за печено ярешко бутче няма да съжалявате.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свински джолан с прясно зеле и боб
Агнешки котлети със спанак и сирене
Pin ItПечено ярешко бутче върху канапе от моркови и праз лук

От 10/01/2013
Публикувано на :Бързам да си призная - идеята за тази рецепта за ярешко бутче не е моя! …
Необходими продукти
- 1 ярешко бутче около 1,5 кг
- 2 броя лимон
- 5-6 скилидки чесън
- 5-6 едри моркова
- 1 стрък праз дебел
- зехтин за намазаване
- 3-4 с.л. балсамов оцет
- 1 стрък розмарин
Приготвяне
- Шпиковаме бутчето като правим разрези и пъхаме скилидките чесън вътре, след като леко сме ги смачкали с ножа.
- Намазваме със сол и черен пипер, след което изтискваме лимоните като гледаме максимално количество да попадне в разрезите.
- Слагаме и по малко розмарин в разрезите , като настъргваме и малко от кората на лимона, която нанасяме върху бутчето и поливаме с оцета.
- Нарязваме морковите и праза на колелца и редим по дъното на тавата ( в моя случай дълбок сач ).
- Слагаме бутчето отгоре, при мен за късмет имах и от булото на ярето, послах върху бутчето и по този начин не се наложи да слагам зехтин тъй като то се омазняваше от булото.
- Покриваме с фолио и печем 2 часа на умерена фурна към 150 градуса, след това махаме фолиото и оставяме съвсем леко да се запече.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!