Бързам да си призная – идеята за тази рецепта за ярешко бутче не е моя! Приготви я нашият бъдещ кум – Виктор при последното ни гостуване у тях. Макар много хора да не харесват миризмата на ярешкото месо и се стресират от приготвянето на ярешко като цяло, смело мога да кажа че, ако пробвате тази рецепта за печено ярешко бутче няма да съжалявате.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Заешко контадино

Свински джолан в гювеч

Свински джолан с прясно зеле и боб

Агнешки котлети със спанак и сиренеPin It

Печено ярешко бутче върху канапе от моркови и праз лук

recepta_yareshko_butche

От sheytanova

Публикувано на : 10/01/2013

    Бързам да си призная – идеята за тази рецепта за ярешко бутче не е моя! …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Шпиковаме бутчето като правим разрези и пъхаме скилидките чесън вътре, след като леко сме ги смачкали с ножа.
    2. Намазваме със сол и черен пипер, след което изтискваме лимоните като гледаме максимално количество да попадне в разрезите.
    3. Слагаме и по малко розмарин в разрезите , като настъргваме и малко от кората на лимона, която нанасяме върху бутчето и поливаме с оцета.
    4. Нарязваме морковите и праза на колелца и редим по дъното на тавата ( в моя случай дълбок сач ).
      recepta_yareshko_butche
    5. Слагаме бутчето отгоре, при мен за късмет имах и от булото на ярето, послах върху бутчето и по този начин не се наложи да слагам зехтин тъй като то се омазняваше от булото.
      yareshko_butche_bulo
    6. Покриваме с фолио и печем 2 часа на умерена фурна към 150 градуса, след това махаме фолиото и оставяме съвсем леко да се запече.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress