Има два деликантни момента при приготвянето на пастата – варенето на пастата и соса за пастата. За варенето на пастата и за тенджерата за спагети и за друг вид паста, която е добре да използвате вече съм писала. Ето линка.

Имам и няколко идеи за сосове за паста:

Червено песто

Сос с риба тон

Сос с извара и спанак

Сос трюфели и сметана

Карбонара

Доматен сос с наденица

Доматен сос с босилек

Аматричана

Паста с миди

Паста с магданозено песто

Днес ще ви покажа и още един, който е доста богат и е на доматена основа. А след като сварим пастата и приготвим соса, ще ги смесим, ще поръсим добре с пармезан и ще метнем да се запекат на фурна.Pin It

Пене с богат доматен сос на фурна

penne_s_bogat_domaten_sos_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 11/05/2012

    Има два деликантни момента при приготвянето на пастата – варенето на …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Тенджерата се затопля и се слага зехтинът да се сгорещи. Слага се чесънът, за да се ароматизира зехтина. Прибавят се доматите и сухите подправки (риган, чубрица и ако използвате сух босилек).
    2. Сосът се оставя да къкри около половин час, като периодично се разбърква. Накрая се прибавя сол, пипер меланж и босилек (ако е пресен)
    3. Пастата се сварява до степен ал денте, прецежда се и се обърква добре със соса. После се прехвърля в тавичка за печене и се поръсва обилно с пармезан.
    4. Пече се около 20 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress