Вече има кой да генерира идеи за предложение за брак вместо вас. Не е необходимо да се ровите в интернет и накрая единственото, което да ви дойде на ум е да паднете на колене с кутийка с пръстен и цветя! Има далеч по-оригинални, запомнящи се и романтични начини да направите предложение за брак на годеницата си! Петя Дочева определено е човекът, който може да ви даде оригинално предложение как да изненадата бъдещата годеница и то по начин, по който вашата любима ще бъде очарована. Тя е създател на единствената по рода си агенция за годежи у нас – годежна агенция ДА!

Какво е годежна агенция, как се роди идеята за създаването и името й (моля те накратко за историята за Джон Ленън ?

Годежна агенция ДА! помага на мъжете да организират предложение за брак към техните избраници. Съдействаме на мъжете не просто с идеи, а с планирането и организирането на цялата изненада. Идеята се роди от моя мъж, който ми изпрати статия, в която прочетох за едно доста нелепо предложение за брак. Тогава той ми каза: „Имам бизнес модел за теб“, защото знае колко много се вълнувам от точно този момент – предложението да бъдем едно семейство. Съдействала съм преди това на приятели за такъв тип изненади и се замислих: „Защо пък да не се занимавам с това професионално?“.

Почти не спах една нощ и на следващата сутрин се събудих с името ДА! Освен, че това е отговорът, който искаме да чуят всичките ни клиенти, името е вдъхновено и от първата среща на Джон Ленън и Йоко Оно. Веднъж гледах видео, в което Джон Ленън разказваше как е влязъл в галерията на Йоко Оно още преди да се познават. Когато тя го вижда, го хваща за ръката и го води в средата на помещението, където има стълба и му казва да се изкачи по нея. Докато се изкачва, забелязва, че на тавана има малък надпис, който едва се вижда. Когато стига до върха, го прочита. Надписът казва ДА. Във видеото той сподели, че това е най-милото и позитивно нещо, което някой някога му е казвал и не е очаквал да го чуе, още повече от непознат. Ежедневно чуваме „не“ по много поводи, но ДА ти казва някой, който те приема и обича. И така той слиза от стълбата… влюбен.

Какво трябва да направи мъжът, който е решил да попита „Ще се ожениш ли за мен?“, но не знае как точно да го направи?

Да ми се обади 🙂

Това е много съкровен момент и той трябва да е неповторим, така както е неповторима всяка връзка между двама души. Много мъже или не знаят какво да правят или имат идея, но не знаят как да я осъществят. Търсят в интернет, питат приятели и във вълнението си да зададат въпроса, често забравят какво харесва тяхната избраница и каква всъщност да е изненадата, уникална за НЕЯ. Затова ние се срещаме с мъжът, готов на тази стъпка, за да поговорим надълго и широко за това каква е неговата любима и какви са паметните моменти във връзката им. Много мъже не се сещат за всички моменти, преди да успееш да ги измъкнеш от тях чрез въпроси.

А как преценяваш кое би изненадало най-много бъдещата годеница?

Аз виждам бъдещата годеница през очите на нейния любим, след като му задам десетки въпроси иполуча отговори на всички тях. Така си създавам представа за това, което тя харесва. Ако например усетя, че жената обича уюта и романтиката да са споделени само с любимия човек, няма как предложението да стане на публично място. Напротив, това би я стресирало и няма да осигури красив спомен за нея. Главната ми цел е точно обратната – да създам изненада, пряко свързана с живота на двойката и предпочитанията на дамата.

Колко струва консултацията с годежна агенция?

Консултацията зависи от броя на идеите, които даваме на клиента, както и от това дали той идва със собствена идея, която не знае как да организира или идва, за да му дадем идея след консултацията. Най-евтиният вариант е 69 лв, който включва две идеи за предложения, първоначалната среща за генериране на информация, втора среща с клиента да го подготвим за реализация на плана и самия план на действие. Т.е. не просто: „отиди на романтично място и направи украса“, а точно на кое място да отиде, откъде да вземе украса, откъде, какъв пръстен и цветя да търси. След нашия план за действие той трябва да може да се справи с организацията, ако не иска помощ за това. Но като се има предвид, че много от мъжете са ангажирани в работа, не всеки би се наел да организира сам. Затова ние проучваме всичко, правим резервации, преговаряме за цени, организираме всичко до последния детайл, за да може мъжът да не се занимава и това да изжиеят и двамата неповторимия момент. Когато е включена и организацията на събитието, тогава цените са по-високи и варират според сценария, който сме сътворили с кандидат-младоженеца.

Какъв пръстен съветваш бъдещият младоженец да избере и каква част от доходите си трябва да отдели за бижуто?

Този съвет отново ще излезе от неговия разказ за нея: каква е тя, какво обича, какво носи, какъв е характерът? Не е задължително пръстенът да е с диамант или сапфир, особено ако това не е по джоба на клиента. Изумрудите също носят в себе си невероятна символика. Може камъкът да бъде дори опал, рубин, топаз, ахат или Сваровски или дори цирконий, но да бъде с по-необичайна и интересна форма. Всичко зависи от жената, на която ще се поднесе. Някои жени ще обърнат повече внимание на емоцията от предложението, отколкото на пръстена. В такива случаи трябва да се вложи повече в самата организация на изненадата, отколкото в скъп пръстен. Други пък ще оценят диамант, макар и малък и за тях това ще е най-големият подарък.

А какво мислиш за жените, които предлагат брак?

Веднъж ми разказаха за една дама, която чакала 7 години предложение за брак от приятеля си. Най-накрая го извела на ресторант, подарила му кутийка. Той я отворил, а вътре имало часовник с картичка: „Времето си тече и е крайно време някой да го каже – Ще се ожениш ли за мен?“. Той казва ДА. Тази история има своя чар, но според мен си заслужава мъжът да е инициаторът на предложението. Когато един мъж изненада една жена по този начин, любовта, която се изсипва върху него след това е като лавина. Заслужава си.

 

Ако вече сте минали през годежа и сте на вълна сватба – вижте как да изберем тортамузика за сватбеното тържество и меню за гостите на сватбата.

 

2 отговори
  1. sheytanova
    sheytanova says:

    Така е! И аз още щом чух за годежната агенция потърсих създателката й да разкаже повече!

    Отговор

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *