Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от кайма. Ние обаче не ни пречи да експериментираме и да си направим пилешки шницели с бадеми. Единствено трябва да намерите месарница, където предлагат мелене на месо – пилешко. Другият вариант е да си го смелите у дома, ако имате как. Към пилешката кайма добавих и смлени в блендера бадеми. Може да оставите бадемите на малки парченца, но трябва да предупреждавате, че ще хрупкат шницелите.
Вижте как преди време приготвих шницели с кайма и картофи. Особено важно е, когато пържите шницелите – независимо дали са от кайма или класически да ги слагате в силно загрята мазнина. По този начин няма да бъдат много мазни, напоени с мазнината.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Свинско с хрупкава орехова коричка
Пилешки шницели с бадеми

От 05/10/2014
Публикувано на :Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от …
Необходими продукти
- 750 грама пилешка кайма
- 1 яйце + още 1 за панировката
- 100 грама бадеми
- 2 щипки червен пипер
- шарен пипер на вкус
- 2 щипки чесън на прах
- няколко стръка магданоз
- сол на вкус
- брашно за овалване
- галета за овалване
- олио за пържене
Приготвяне
- Пилешката кайма се омесва заедно със смлените бадеми, яйцето и подправките. Оставя се за около 1 час в хладилника.
- След това с влажни ръце се оформят шницели с големината на дланта, които се овалват в брашно след това в разбито яйце и в галета.
- Пържат се в силно сгорещено олио докато се получи златиста коричка (обикновено между 2 и 4 минути на страна).
- Поднасят се топли.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!