Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от кайма. Ние обаче не ни пречи да експериментираме и да си направим пилешки шницели с бадеми. Единствено трябва да намерите месарница, където предлагат мелене на месо – пилешко. Другият вариант е да си го смелите у дома, ако имате как. Към пилешката кайма добавих и смлени в блендера бадеми. Може да оставите бадемите на малки парченца, но трябва да предупреждавате, че ще хрупкат шницелите.

Вижте как преди време приготвих шницели с кайма и картофи. Особено важно е, когато пържите шницелите – независимо дали са от кайма или класически да ги слагате в силно загрята мазнина. По този начин няма да бъдат много мазни, напоени с мазнината.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още:

Свински шницел с картофи

Свинско с хрупкава орехова коричка

Пилешки шницели с бадеми

pieshki-shnitseli-s-bademi

От sheytanova

Публикувано на : 05/10/2014

    Ако питате виенчани, те никога няма да са чували за рецепта за шницели от …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилешката кайма се омесва заедно със смлените бадеми, яйцето и подправките. Оставя се за около 1 час в хладилника.
    2. След това с влажни ръце се оформят шницели с големината на дланта, които се овалват в брашно след това в разбито яйце и в галета.
    3. Пържат се в силно сгорещено олио докато се получи златиста коричка (обикновено между 2 и 4 минути на страна).
    4. Поднасят се топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress