Ако обичате червена паста (накратко казано с доматен сос), мисля че тази рецепта ще ви допадне. Аз приготвям рецептата пилешко месо от бутче. Купувам обезкостено месо – или две по-малки парчета или едно голямо, когато приготвям 2 порции от тази паста.
Пикантният вкус в рецептата идва от кайенския пипер, който използвам често напоследък. В повечето рецепти, където преди използват лютив червен пипер, или лют пипер в зехтин или друга пикантна подправка, напоследък прибавям от кайенския пипер. Внимавайте с количествата, защото е доста лют. Тъй като няколко читатели на блога вече ме питаха къде намирам кайенски пипер, бързам да кажа, че последно купих от магазин Бахарат на ул. Цар Иван Асен 9, (входът е откъм Виктор Юго).
Съвети как правилно да сварите пастата можете да намерите тук и тук.
Вижте още:
Сос за паста – домати с босилек
Спагети с пиле, гъби и кафе в сметанов сос
Спагети със свинско рагу и чери домати
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПикантна паста с пилешко и червена чушка

От 04/09/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Ако обичате червена паста (накратко казано с доматен сос), мисля че тази …
Необходими продукти
- 220 грама паста суха
- 200-250 грама пилешко месо от бутче
- 1/2 червена чушка
- 1/2 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. босилек сух
- 2 щипки кайенски пипер
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. зехтин
- 1-2 скилидки чесън
- сол на вкус
- 400 мл домати настъргани
Приготвяне
- Нарязаното на дребно пилешко месо се запържва в зехтина до златисто. Прибавя се чушката, нарязана на кубчета.
- Добавя се сол, черен пипер и кайенски пипер и червен пипер. Разбърква се добре и се добавят пасираните домати.
- Малко преди сосът да е готов се слагат и останалите подправки.
- Пастата се сварява до степен ал денте според указанията в линковете по-горе.
- След като пастата се отцеди се прибавя в горещия сос. Сервира се топла.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!