След разходката до Лeсковaц за празника на сръбската скара, реших и аз да приготвя сръбска скара или по-точно лесковашка скара у дома. Месото за сръбската плескавица го купих от фестивала на месото в Сърбия. Да отидеш до западната ни съседка и да не опиташ Лесковашка плескавица е все едно да отидеш в Рим и да не видиш Папата.

Купих готова кайма за плескавици, но ако вие няма как да си я добавите, можете да я приготвите от свинско и телешко месо, но трябва да е мноооого ситно смляна, почти на пастет прилича. В Лесковац плескавиците бяха по 300 грама; имаше и по-малки, но класическата сръбска плескавица е около 300 грама.

Аз реших да подправя каймата с люто – сложих турски червен пипер със зехтин и черен пипер. Допълнително прибавих сол (разбира се), нарязан на ситно лук и кашкавал и се получи много сполучливо.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hlPin It

Пикантна сръбска плескавица с кашкавал

pikantna_srabska_pleskaviza_s_kashkaval

От sheytanova

Публикувано на : 09/09/2012

    След разходката до Лeсковaц за празника на сръбската скара, реших и аз да …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Всички продукти се смесват и се омесват добре.
    2. С мокри ръце се взема около 300 грама от каймата и се оформя плескавицата.
    3. Пече се на барбекю, но ако нямате използвайте оребрен тиган. Пече се докато се образуват ясно изразени ленти от ребрата на тигана.
      pleskaviza_na_orebren_tigan
    4. Поднесете със зеленчуци и охладено сръбско пиво!
      srabska_pleskaviza

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress