След разходката до Лeсковaц за празника на сръбската скара, реших и аз да приготвя сръбска скара или по-точно лесковашка скара у дома. Месото за сръбската плескавица го купих от фестивала на месото в Сърбия. Да отидеш до западната ни съседка и да не опиташ Лесковашка плескавица е все едно да отидеш в Рим и да не видиш Папата.
Купих готова кайма за плескавици, но ако вие няма как да си я добавите, можете да я приготвите от свинско и телешко месо, но трябва да е мноооого ситно смляна, почти на пастет прилича. В Лесковац плескавиците бяха по 300 грама; имаше и по-малки, но класическата сръбска плескавица е около 300 грама.
Аз реших да подправя каймата с люто – сложих турски червен пипер със зехтин и черен пипер. Допълнително прибавих сол (разбира се), нарязан на ситно лук и кашкавал и се получи много сполучливо.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Pin ItПикантна сръбска плескавица с кашкавал

От 09/09/2012
Публикувано на :След разходката до Лeсковaц за празника на сръбската скара, реших и аз да …
Необходими продукти
- 1 кг кайма смес свинско и телешко месо; много ситно смляна
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер прясно смлян
- 1 с.л. лют червен пипер от турския; със зехтин
- 1 глава лук нарязан на много ситно
- 80 грама кашкавал нарязан на кубчета
Приготвяне
- Всички продукти се смесват и се омесват добре.
- С мокри ръце се взема около 300 грама от каймата и се оформя плескавицата.
- Пече се на барбекю, но ако нямате използвайте оребрен тиган. Пече се докато се образуват ясно изразени ленти от ребрата на тигана.
- Поднесете със зеленчуци и охладено сръбско пиво!
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!