Бирата се използва често в кулинарията, особено в държавите, които имат дългогодишни пивоварни традиции. Защо тогава и ние да не включим бирата в рецептите си? Единствената популярна рецепта с бира, за която се сещам (майка ми в детството ми я приготвяше често) е пиле с картофи и бира.

Аз ще ви предложа първата рецепта с бира в моя кулинарен блог и тя е за супа с бира и бекон. Отначало бях скептична за вкуса на супата след като сложа бирата, но се получи много приятен аромат. Определено по-различен от този,  който би се получил, ако вместо бира в супата бях сложила зеленчуков или месен бульон. Пикантният вкус на супата се дължи на малкото количество кайеснки пипер, който добавих. Вие можете да го замените по желание с лют червен пипер или сушена люта чушка.

Ако сте любител на бирата сигурно ще ви е интересно да прочетете за най-богатата колекция от бирени бутилки в света.

Харесайте страницата ни във Фесбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Супа с бира и бекон

pikantna_supa_s_bira_i_bekon

От sheytanova

Публикувано на : 02/07/2013

    Бирата се използва често в кулинарията, особено в държавите, които имат …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Беконът се запържва в маслото до златисто. След това се изважда с помощта на дупчена лъжица.
    2. В останалото масло се задушават гъбите и моркова. След като омекнат се прибавя нарязания на ситно лук. Добавя се сол, черен пипер, дафинов лист и кайенски пипер.
    3. Зеленчуците се заливат с 1 литър бира и 2 ч.ч. вода. Прибавят се настърганите картофи.
    4. Супата се вари около 40 минути, след което се пасира. Преди да пасирате, извадете дафинови лист и го изхвърлете.
      Прибавя се сметаната и бекона и се оставя за още няколко минути на котлона.
    5. Сервира се топла.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress