Може да си припомните любими рецепти с боб и да замените боба с нахут. Ще се получат много интересни и нови ястия, които може и да не сте опитвали. Аз реших да приготвя супа с нахут, след като яхнията с нахут се прие много добре у нас.
При първата рецепта използвах консервиран нахут, а сега – сух нахут. Вкусът обаче е различен. Най-добре е да експериментирате и да забележите кой от двата варианта ви допада повече. При сухия нахут времето за приготвяне на рецептата се увеличава, защото трябва предварително часове наред да се накисва. Аз лично го оставям за цяла нощ.
За да стане супата пикантна и ароматна добавям редица подправки – кайенски пипер, пушен червен пипер, черен пипер, чубрица, сух чесън.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Pin ItПикантна супа с нахут

От 04/29/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 - 4 порции
Може да си припомните любими рецепти с боб и да замените боба с нахут. Ще …
Необходими продукти
- 200 грама нахут сух
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1/2 морков нарязан на кубчета
- 1/2 глава лук
- 1/2 ч.л. чесън сух
- 1 ч.л. чубрица
- 1 щипка кайенски пипер
- 1/2 ч.л. червен пипер пушен
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Сухият нахут се накисва за една нощ (или поне за няколко часа) във вода да набъбне.
- Отцежда се, измива се добре и се вари около 1 1/2 часа (не добавяйте сол във водата докато се вари нахутът).
- В загретия зехтин се задушава лукът, морковът и след като нахутът е сварен се добавя към ястието. Прибавят се и останалите подправки, солта и супата се вари още 5-10 минути.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!