агнешки-ребра-на-фурна-с-бира

Ако се чудите как да приготвите агнешкото за Великден – това е точно рецепта за вас. Има много българи, които ядат агнешко месо основно за Великден и Гергьовден, но аз определено не съм от тях. Обичам много агнешко и с времето открих много лесни рецепти за агнешко, които изискват много въртене в кухнята. Тази е една от тях.

Единственото, които трябва да направите е да купите хубаво агнешко месо от любимата си месaрница и да помолите да ви го нарежат на порции. Аз използвах агнешки ребра, но може да се получи прекрасно с агнешко бутче или плешка, нарязани на парчета.

Необходими продукти:

1,5 кг агнешко месо с кокал (ребра, плешка, бут)

5 с.л. олио

2 с.л. соев сос

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

1 ч.л. лют червен пипер (или повече, ако желаете да станат люти ребрата)

1 с.л. сладък червен пипер

половин ч.л. черен пипер

половин ч.л. чесън на прах

1 ч.л. мащерка

сол на вкус

1 ч.ч. бира

Начин на приготвяне:

Осолете агнешките ребра, добавете струйка олио (2 с.л.) и ги сложете в тавика за печене. Излейте отстрани бирата и покрийте тавичката с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за час и 15 минути.

Смесете 3 с.л. олио с 2 с.л. соев сос, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 1 ч.л. лют червен пипер, 1 с.л. сладък червен пипер, половин ч.л. черен пипер, 1 ч.л. мащерка и половин ч.л. чесън на прах. Разбъркайте добре.

Отстранете фолиото и намажете агнешките ребра със сместта с помощта на четка. Запечете още 15-20 минути и поднесете ребрата топли.

Ето още идеи за приготвяне на агнешко месо:

Печено агнешко в тесто

Агнешки врат яхния

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg