Наблюденията ми са, че кюфтетата се харесват масово и конкретно у нас се похапват без уговорки от малки и големи. Затова ви предлагам една рецепта за кюфтета с брюкселско зеле, където кюфтетата са комбинирани с един не чааак толкова широко използван продукт у нас – брюкселско зеле. За разкош в рецептата за пикантни кюфтенца с брюкселско зеле има различни зеленчуци и за лека пикантност съм добавила една супена лъжица пиперково пюре. То представлява паста от сладки и люти пипер и чушки. Купих го от Лидл преди време. Използвам го не просто за лека пикантност на ястието, но също и пиперковото пюре сгъстява леко соса на ястието.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Пикантни кюфтенца с брюкселско зеле

От 03/31/2020
Публикувано на :Наблюденията ми са, че кюфтетата се харесват масово и конкретно у …
Необходими продукти
- 800 грама телешка кайма
- 600 грама брюкселско зеле
- 1 стрък праз
- 2 червени чушки
- 1 морков
- 2 стръка зелен лук
- 1 яйце
- 1 с.л. пиперково пюре
- 1/2 ч.л. кимион млян
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. червен пипер
- 3 с.л. зехтин
- 5-6 стръка магданоз
- сол
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
Приготвяне
- Брюкселското зеле се почиства както се почиства голяма зелка и се прави разрез на Х на пънчето на всяка зелчица.
- Омесва се каймата от прясно смляно телешко с яйцето, черния пипер, 1 ч.л. червен пипер, кимиона, половината ситно смлян магданоз, малко ситно нарязан праз и сол.
- Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в брашно.
- В незалепваща тенджера се загрява зехтинът и в него се слагат кюфтенцата да се позапържат.
- Прибавят се брюкселското зеле, пресният лук, останалият праз, нарязаният на шайби морков и нарязаните на парчета червени чушки. Добавят се червеният пипер и пиперковото пюре.
- Продуктите се разбъркват внимателно и се заливат със зеленчуковия бульон.
- Ястието се вари на умерен огън около 30-40 минути или до готовност.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress