И преди съм приготвяла нахут – любимата ми рецепта е агнешко с нахут в тажин. Сполучлива се получи и яхнията с нахут, но предвид това, че вкъщи всички сме месолюбиви реших да приготвя пиле с нахут на фурна този път. За да си спестя време – използвах нахут от консерва, но разбира се вие можете да си приготвите пилето със сух нахут например. Разликата е, че предварително трябва да го сварите до готовност и след това спокойно можете да следвате рецептата по-долу…

Харесайте страницата ни във фейсбук –https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

Пиле с нахут на фурна

пиле-с-нахут-на-фурна

От sheytanova

Публикувано на : 07/12/2016

    И преди съм приготвяла нахут – любимата ми рецепта е агнешко с нахут в …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилешките бутчета се слагат да се запекат в тавичка с малко вода като предварително леко се осоляват. Пекат се около 30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
    2. През това време нахутът се обърква с всички останали подправки – зехтина, доматите, чесъна и подправките.
    3. След като пилешкото месо е почти изпечено в тавичката се добавя нахута с останалите съставки и се запича още 10-15 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress