От няколко дни освен пюрета, предлагам на Михаел и супички. Една от любимите му е пилешката супа, която му предлагам и затова реших да ви споделя как я приготвям.

Основната дилема на много майки тук е произходът на месото, с което захранват (и после дават) на децата си. Тази супа конкретно е с домашно пилешко месо, което съм намерила от село. След като взема домашно пиле, махам мазнинките, кожата и го сварявам много добре без да добавям сол и подправки. (Вече има доста места, от които можете да си намерите домашно пиле.) След това накъсвам на малки парченца и слагам в бурканчета (по 150 или 190 мл) и доливам с горещ бульон. След това заварявам бурканчетата, охлаждам и след това съхранявам в хладилник по 2-3 седмици. Това е един от начините, по който съхранявам домашно месо за Михаел. Като приготвям зеленчуково ядене, просто добавям от месото в бурканчето (нарязвам на много ситно или пасирам).

Имам и друг начин за съхранение на месо за бебето – като замразявам на кубчета, но как точно го съхранявам ще пиша по-натам…

Има тенденция картофът да се въвежда по-късно при бебетата напоследък и по тази причина, ако бебето ви не е захранено с картоф или не е опитвало (особено) целина или подправки – просто не ги слагайте в супата.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бебешко пюре Шрек

Бебешко пюре с ябълки, круши и кокосово масло

Бебешко пюре с броколи, карфиол и копър

Бебешко пюре от сладък картоф

Пилешка супа за бебе

супа-пиле-бебе

От sheytanova

Публикувано на : 07/09/2016

    От няколко дни освен пюрета, предлагам на Михаел и супички. Една от …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Нарязаният на ситно лук се задушава в 1 ч.л. масло. Аз добавям и малко вода, за да не се пържи, а обработката да е по-щадяща. Добавя се нарязаното на парчета пилешко.
    2. Добавя се 1 чаша вода (в зависимост от тенджерата – може и 2, но аз предпочитам по-гъста супа и за това добавям при необходимост) и така месото се сварява, заедно чушката, целината и моркова.
    3. Добавя се и настъргания на ренде картоф, който по естествен начин сгъстява супата.
    4. Накрая се слагат подправките и супата се пасира (а в зависимост от възрастта на детето – могат да се оставят и малки парченца).

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress