Докато бях последния път в Дубай вечеряхме една вечер в ливански ресторант. Имаше много любопитни ливански ястия, аз лично заложих на баба гануш и пилешки дробчета с нар. И двете бяха много приятни, съчетани с много хрупкав тънък хляб.
Реших, че не е много сложно да се приготвят пилешките дробчета с нар, експериментирах и се получи. Единственото, което ви трябва е сок от нар, който можете да намерите в арабските магазини по ул Симеон и на Женския пазар в София.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пилешки дробчета с лук и домати
Pin ItПилешки дробчета с нар по ливански

От 02/20/2014
Публикувано на :Докато бях последния път в Дубай вечеряхме една вечер в ливански …
Необходими продукти
- 1 кг пилешки дробчета охладени, почистени
- 2 малки глави лук
- 3-4 с.л. сок от нар
- 2 с.л. олио или друга мазнина за запържване на дробчетата
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Ястието се разбърква добре и се поднася топло.
- Почистените дробчета се нарязват на 2. Прибавят се към лука. Оставят се да се запържат. Осоляват се и се прибавя черен пипер и сока от нар.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!