Обичам много дроб – пилешки, свински, телешки. Класиката от пилешки дробчета по селски приготвям често – или на фурна, или на тиган. Това е на практика леко модивицирана рецепта, в която добавяме пушен бекон основно за пушен аромат на ястието. Прибавя се и червено вино, което прави сосът по-различен от просто „дробчета с лук“.
Ето няколко рецепти за дробчета, които също можете да погледнете:
Пилешки дробчета с лук и домати
Пилешки пастет с мащерка и лук
Пилешки дробчета с нар по ливански
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Пилешки дробчета с вино и пушен бекон

От 03/30/2020
Публикувано на :Обичам много дроб - пилешки, свински, телешки. Класиката от пилешки …
Необходими продукти
- 1 кг пилешки дробчета
- 100 гр пушен бекон
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук стар
- 2 стръка лук пресен
- 150 мл вино червено
- 1/2 ч.л. червен пипер
- черен пипер
- сол
- 3 с.л. олио
- 3 стръка магданоз за поръсване
Приготвяне
- Дробчетата се почистват, измиват, подсушават и нарязват на хапки.
- Всички продукти се нарязват предварително. Беконът се нарязва на по-едри парчета, защото той ще се постопи от температурата.
- В сгорещеното олио се слагат двата вида лук, чесъна да поомекнат.
- След това се прибавят дробчетата и беконът да се позапържат. Добава се черния пипер, червения пипер и солта.
- Ястието се полива с виното, оставя се да изври алкохола. При необходимост се добавя вода.
- Дробчетата се готвят до готовност. Сервират се топли, поръсени с магданоз.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress