Пилешките сърчица можете да ги приготвите както за мезе, така и за основно ястие, стига да не сте мноооого гладни. Ключово важно е да ги сварите предварително добре, за да станах крехки и вкусни. Не знам дали си внушавам или не, но колкото по-пресни са пилешките сърчица, които използвам, толкова по-крехки се получават. Така например почти никога не купувам замразени пилешки сърчица.

Подходящите подправки за тази рецепта са дафинов лист, черен пипер, шарен пипер (това са класическите). По ваше желание можете да добавите червен пипер, лют пипер, пушен пипер, чубрица, магданоз и т.нат.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още рецепти със сърчица:

Патешки сърца със соев сос

Пилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро

Пилешки сърца с картофено пюре с майорана

Пилешки сърчица с лук

pileshki-sarchitsa-s-luk

От sheytanova

Публикувано на : 07/17/2014

    Пилешките сърчица можете да ги приготвите както за мезе, така и за …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Сърчицата се сваряват до готовност в подсолена вода, в която е добавен и дафиновият лист.
    2. След като са сварени сърчицата се отцеждат.
    3. В загрятото олио се задушава лука, добавят се сърчицата, черен пипер, сол. Запържват се леко и се поднасят топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress