Ливан е често наричан „Швейцария“ на Близкия Изток. Не случайно и ливанската кухня е изключително изискана, разнообразна, примамлива. Чела съм и за шеф-готвачи ходят на кулинарни курсове и обучения в арабската държава точно по тази причина – интересната кухня.

Аз ще ви предложа една изключително достъпна ливанска рецепта с пиле. Единственото специфично тук е арабската подправка сомак, която можете да си купите от някой от арабските магазинчета около женския пазар, ако живеете в София.

Ако сте любител на близко-източната кухня, опитайте още табуле, лаваш – хлеб, който освен в Армения се похапва и в Близкия Изток и хумус.

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати Recipe

pil_butcheta_somak

От sheytanova

Публикувано на : 08/28/2012

    Ливан е често наричан „Швейцария“ на Близкия Изток. Не случайно и …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилешките бутчета се посоляват, добавя се черен пипер и се поръсват обилно със сомак. Подправките се втриват добре в месото.
    2. Пилешките бутчета се пекат в умерена, предварително нагряна фурна около 45-50 минути. След като са приятно запечени се обтриват с парче масло.
    3. През това време доматите се обелват. За по-лесно обелване потопете доматите за около 10 секунди в гореща вода – така ципата ще се отдели много по-лесно.
    4. Нарежете розовите домати на парчета, добавете счукания чесън, сол и ситно нарязан магданоз.
    5. Поднесете топлите бутчета със салатата.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress