Пилешкото месо, особено по-сухото се комбинира много добре в рецептите с бекон. Парти бутчетата, увити в бекон и запечени добре са сравнително бърза вечеря. Парти бутчетата в бекон можете да ги предложите като предястие или като акомпанимент на футболния мач. Мъжете ще се влюбят в пилешкото с бекон, което се съчетава прекрасно с халба изстудена бира.
Ех, макар да не съм мъж ми се догледа футбол!
Ето още няколко идеи за рецепти с пилешко месо и с наденички, които може да ви допаднат:
Панирани пилешки гърди с кашкавал
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПилешки бутчета в бекон

От 02/26/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Рецепта за парти бутчета увити в бекон и запечени добре
Необходими продукти
- 4-5 парти пилешки бутчета
- 8-10 слайса бекон
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- китайско зеле за гарнитура
- 1 с.л. оцет
- 1 с.л. зехтин
- магданоз нарязан на ситно
Приготвяне
- Пилешките бутчета се осоляват (сложете по-малко сол, ако беконът е прекалено солен) и се поръсват с черен пипер.
- Всяко парти бутче се увива с 1 или 2 парченца бекон, в зависимост от големината на двете.
- Поставят се в тавичка и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса около 40-45 минути.
- Поднасят се с гарнитура от китайско зеле, овкусено с оцет, зехтин, сол.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!