Хубавото на пилешките гърди е, че се приготвят изключително бързо. Трябват им не повече от 30 минути и са готови. Могат да се комбинират успешно с различни сосове, за днешната рецепта избрах богат доматен сос. Реших да приготвя доматения сос от консервирани домати, защото макар на пазара вече да има пресни домати, вкусът им не ми допада. С нетърпение чакам истинските, ароматни, розови домати, които трябва да излязат (надявам се) скоро!
Вижте още:
Гаспачо – испанска студена доматена супа
Пене с богат доматен сос на фурна
Топки от кашкавал и чедър в доматен сос
Паста с амарант и нахут на фурна в доматен сос
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin It
Пилешки гърди в доматен сос

От 04/02/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3-4 порции
Хубавото на пилешките гърди е, че се приготвят изключително бързо. …
Необходими продукти
- 750 грама пилешки гърди
- 1 кг домати консврвирани
- 1 морков
- 1 малка глава лук
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. чесън на гранули
- черен пипер на вкус
- 1 щипка захар
- 1 щипка кайенски пипер
- сол на вкус
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Лукът се задушава в загрения зехтин. Прибавя се черен пипер и кайенски пипер, след което се прибавят консервираните домати (пасирани) и настъргания морков.
- Оставя се сосът да се сгъсти. Добавят се останалите подправки, сол и захар.
- Пилешките гърди се се осоляват и се заливат с горещия доматен сос.
- Пекат се около 30 минути в предварително загряна фурна на 180-190 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Trackbacks & Pingbacks
[…] Пилешки гърди в доматен сос […]
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!