Хубавото на пилешките гърди е, че се приготвят изключително бързо. Трябват им не повече от 30 минути и са готови. Могат да се комбинират успешно с различни сосове, за днешната рецепта избрах богат доматен сос. Реших да приготвя доматения сос от консервирани домати, защото макар на пазара вече да има пресни домати, вкусът им не ми допада. С нетърпение чакам истинските, ароматни, розови домати, които трябва да излязат (надявам се) скоро!

Вижте още:

Гаспачо – испанска студена доматена супа

Калмари в доматен сос

Пене с богат доматен сос на фурна

Топки от кашкавал и чедър в доматен сос

Паста с амарант и нахут на фурна в доматен сос

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Пилешки гърди в доматен сос

Pileshki_gardi_v_domaten_sos

От sheytanova

Публикувано на : 04/02/2013

  • Брой / порции: 3-4 порции

Хубавото на пилешките гърди е, че се приготвят изключително бързо. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът се задушава в загрения зехтин. Прибавя се черен пипер и кайенски пипер, след което се прибавят консервираните домати (пасирани) и настъргания морков.
  2. Оставя се сосът да се сгъсти. Добавят се останалите подправки, сол и захар.
  3. Пилешките гърди се се осоляват и се заливат с горещия доматен сос.
  4. Пекат се около 30 минути в предварително загряна фурна на 180-190 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress