Това предястие с пилешко е прекрасно начало за вашата вечеря с приятели. Ако пилешкото месо е сварено и накъсано предварително ще са ви необходими не повече от 15 минути да приготвите останалото. Можете да сварите пилето от предния ден и да го съхранявате в хладилник.

За летния вариант на тази рецепта с пиле, може да използвате пресни домати, но сега зимата аз слагам консервирани домати, които са предварително обелени. Ако случайно са цели – махам ципите им. Въобще не е трудно!

Подправката за домати, която е станала класика си е босилекът. Може също да добавите малко чубрица, магданоз и шарен пипер.

Ето още няколко предложения за пиле, което се комбинира с домати:

Пиперена манджа с пиле

Пиле със сомак и белени домати

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Пилешки късчета с лук в доматен сос

kascheta_pileshko_meso_s_luk_v_domaten_sos

От sheytanova

Публикувано на : 01/30/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Това предястие с пилешко е прекрасно начало за вашата вечеря с приятели. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Свареното пилешко месо се обезкостява и се накъсва на парчета.
  2. Лукът се нарязва на ситно и се задушава с сгорещения зехтин. Добавя се черният пипер и сол.
  3. След като месото леко се позапържи се добавя доматеното пюре с останалите подправки и захарта.
  4. Оставя се на котлона докато се сгъсти до желаната гъстота. Бърка се периодично.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress