Ако обичате пилешки дробчета по селски и като цяло рецепти с дреболии и субпродукти, вярвам че тази рецепта за пилешки сърчица с картофено пюре ще ви допадне.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg.

Аз приготвям сърцата и картофеното пюре паралелно. Конкретно за тази рецепта предпочитам пюрето да е по-рядко, по-скоро като картофена каша, но може да го направите и по-гъсто – въпрос на желание.

По-долу можете да видите как да приготвите пилешките сърчица.

Вижте още:

Патешки сърца със соев сос

Пилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро

Пилешки дробчета с лук и домати

 

Pin It

Пилешки сърца в картофено пюре с майорана

От sheytanova Публикувано на : 07/25/2013

  • Брой / порции: 2-3 порции

Ако обичате пилешки дробчета по селски и като цяло рецепти с дреболии и …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките сърца се почистват като се разрязват на две и се измиват.
  2. Бланшират се във вряла подсолена вода, след което се отцеждат добре и се запържват в предварително загряната мазнина. Посоляват се и се прибавя черен пипер.
  3. Нарязаният на полумесеци лук се прибавя към позапържените сърца и се оставя докато омекне.
  4. Добавят се доматите и доматения концентрат и се разбърква. Оставя се сосът да се редуцира до желаната гъстота.
  5. Картофите през това време се сваряват, размачкват се като се прибавя прясно мляко и се овкусяват - прибавя се сол, чубрица, майорана.
  6. Пилешките сърца се сервират върху картофеното пюре. Поръсва се с магданоз по желание.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *