В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те просто се изхвърлят и на никой не му минава през ум какви вкусотии могат да се приготвят от тях.

Изумена останах когато преди няколко години посетих Бразилия. Във всеки ресторант и заведение, което посетих се предлагаха пилешки сърчичца – най-често нанизани на шишче и запечени или просто „хвърлени“ на грила. Поднасят ги всяко набучено на клечка за зъби. Отгоре крилцата бяха посипани с пикантни подправки.

Жалко, че по него време нямах идеята да правя блог и снимките на храна бяха по-скоро по изключение, сега можех да ви ги покажа, но за това пък имам много снимки от Рио де Жанейро и сега ще ви споделя една, с пожелание поне веднъж да отидете до там.

Rio_de_Janeiro

Сега запретвам ръкави да ви покажа пилешки сърца по селски, а скоро и по Бразилски!Pin It

Пилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро

sarza_pileshki

От sheytanova

Публикувано на : 05/12/2012

  • Брой / порции: 4 Servings

В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките сърца се почистват и се сваряват в подсолена вода, в която се добавят зърна черен пипер и дафинов лист.
  2. След като са вече сварени се разпределят по равно в 4 гювечета. Във всяко гювече се добавя по 2-3 лъжици от бульона от сърцата.
  3. Върху тях се нареждат остъргания и нарязан на колелца морков и нарязаните гъби. Поръсва се с черен пипер и малко сол.
  4. Най-отгоре се нарежда нарязаният на полумесци лук и наситненият магданоз. Консервираните чери доматчета се разпределят по равно в четирите гювечета и доматеното пюре се изсипва по средата.

    gjuveche
  5. Пече се първоначално 20 минути с капак и после се запича допълнително още толкова.
    pilseshki_sarza_gjuveche
  6. Пилешките сърца може да ги сервирате както в гювечето, отстрани с подложна чинийка, така и в отделна чиния.
    sarza_pileshki

WordPress Recipe Plugin by ReciPress