В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те просто се изхвърлят и на никой не му минава през ум какви вкусотии могат да се приготвят от тях.
Изумена останах когато преди няколко години посетих Бразилия. Във всеки ресторант и заведение, което посетих се предлагаха пилешки сърчичца – най-често нанизани на шишче и запечени или просто „хвърлени“ на грила. Поднасят ги всяко набучено на клечка за зъби. Отгоре крилцата бяха посипани с пикантни подправки.
Жалко, че по него време нямах идеята да правя блог и снимките на храна бяха по-скоро по изключение, сега можех да ви ги покажа, но за това пък имам много снимки от Рио де Жанейро и сега ще ви споделя една, с пожелание поне веднъж да отидете до там.
Сега запретвам ръкави да ви покажа пилешки сърца по селски, а скоро и по Бразилски!
Pin ItПилешки сърца по селски в гювече и спомени за Рио де Жанейро

От 05/12/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
В много държави по света пилешките дреболии не са на почит. Още повече, те …
Необходими продукти
- 1 кг. пилешки сърца
- 2 едри глави лук
- 5-6 едри печурки
- 2 моркова
- 400 грама мариновани чери домати
- маграноз
- черен пипер
- дафинов лист
Приготвяне
- Пилешките сърца се почистват и се сваряват в подсолена вода, в която се добавят зърна черен пипер и дафинов лист.
- След като са вече сварени се разпределят по равно в 4 гювечета. Във всяко гювече се добавя по 2-3 лъжици от бульона от сърцата.
- Върху тях се нареждат остъргания и нарязан на колелца морков и нарязаните гъби. Поръсва се с черен пипер и малко сол.
- Най-отгоре се нарежда нарязаният на полумесци лук и наситненият магданоз. Консервираните чери доматчета се разпределят по равно в четирите гювечета и доматеното пюре се изсипва по средата.
- Пече се първоначално 20 минути с капак и после се запича допълнително още толкова.
- Пилешките сърца може да ги сервирате както в гювечето, отстрани с подложна чинийка, така и в отделна чиния.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Ето ви още един вариант за „Пилешките сърчица от Рио“ който преведох от сайта: http://www.grouprecipes.com/134262/chicken-hearts-from-rio.html# , Там ще видите и снимка.
ПИЛЕШКИ СЪРЦА ОТ РИО
Продукти
1-1.5кг. Пилешки сърца ?
3/4 ч.ч. Бяло вино или Оризов оцет ?
1/2 ч.ч. Зехтин ?
1 Лук средно голяма глава, нарязан на дребно ?
1/4 ч.ч. накълцан пресен кориандър ?
Сол и счукана суха люта чушка/черен пипер/лют червен пипер – на вкус, ?
Шишчета – дървени или метални. ???
Приготвяне ?
1/ Изплакнете под студена вода сърчицата и прецедете.
2/ Смесете добре в найлонов плик с цип: бялото вино, нарязаният на ситно лук/шалот, кориандъра, солта и лютата чушка/черения пипер. Разбъркайте добре.
3/ Посавете в плика изплакнатите пилешки сърца, притiснете плика внимателно за да излезе въздуха, така че марината да покрие сърцата.
4/ Поставете в хладилника да се мариноват, но не по-малко от 12 часа. „Масажирайте“ плика от време на време.
5/ Ако използвате дървени шишчета- един час преди печенето ги потопете във вода за да не горят при обработката.
6/ Нанижете сърчицата на шишчетата, като оставяте малко място между тях за да се изпечат добре.
7/ Поставете шишчетата в тава или на друга повърхност и посолете отново от двете страни с малко сол и пипер
8/ Печете шишчетата на грил за около 8-10 минути, като ги обръщате през 4 минути. Внимавайте да не ги препечете, защото стават жилави. Препоръчително е да започнете да следите дали са готови от 7мата минута нагоре.
9/ Да Ви е вкусно и Наздраве!
Може да се сервират с царевица на кочан, ориз или със салата от пресни зеленчуци.