Бърза рецепта за горещите летни дни и не само… Използвайте свежо пилешко месо (пилешки гърди), маслини каламата (или други, каквито обичате), както и пресни домати. Всички средиземноморски подправки са подходящи за рецептата за пилешко с маслини в доматен сос. Аз лично в пилешкото с маслини сложих риган, малко розмарин, дафинов лист, босилек, чесън.
Можете да използвате и микс от подправки със средиземноморско звучене. Тъй като маслините, които използват в рецептата бяха доста солени, сложих едва една щипка сол. Добре е е да опитате първо маслините и след това да прецените колко сол още носи пилешкото с маслини.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Панирани пилешки гърди с кашкавал
Pin It
Пилешко с маслини в доматен сос

От 08/16/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Бърза рецепта за горещите летни дни и не само... Използвайте свежо пилешко …
Необходими продукти
- 600 грама пилешки гърди
- 150 грама маслини каламата
- 600 грама настъргани домати
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. риган
- 1 дафиниов лист
- 1 щипка розмарин
- 3 с.л. зехтин
Приготвяне
- В загретия зехтин се задушава чесъна и след това се прибавят нарязаните на жулиени пилешки гърди.
- Запържват се леко, след което се добавят маслините и дафиновия лист.
- Разбърква се добре, добавят се настърганите домати, подправките и малко сол.
- Ястието се оставя да къкри, докато доматите се сгъстят като периодично се разбърква.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!