Тази рецепта за пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана я приготвям най-често вечер, когато набързо трябва да приготвя нещо за хапване. Най-често вадя замразения зелен боб от хладилника и половин час по-късно е готово ястието с пилешко. Ако приготвим тази рецепта с пресен зелен боб, вкусът ще е значително по-различен, а и самият боб ще трябва да се обработва доста по-дълго за пилешкото с топено сирене.
За по-добър резултат използвайте животинска сметана за пилешкото със зелен боб вместо растителна.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl
Вижте още:
Пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана

От 02/06/2014
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Тази рецепта за пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана я …
Необходими продукти
- 500 грама пилешки гърди
- 600 грама зелен боб замразен
- 100 грама топено сирене
- 200-250 мл сметана за готвене
- шарен пипер на вкус
- сол на вкус
- 2-3 с.л. зехтин
Приготвяне
- Замразеният боб се оставя да се размрази добре и се бланшира за 4-5 минути в гореща подсолена вода.
- През това време пилешкото месо се нарязва на кубчета, осолява се и за задушава в загретия зехтин. Овкусява се с шарен пипер.
- Зеленият боб се добавя към пилешкото. Прибавя се сметаната и се остава да заври.
- Добавя се топеното сирене, разбърква се и се остава още 1-2 минути ястието да се сгъсти леко.
- Поднася се топло.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!