Тази рецепта за пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана я приготвям най-често вечер, когато набързо трябва да приготвя нещо за хапване. Най-често вадя замразения зелен боб от хладилника и половин час по-късно е готово ястието с пилешко. Ако приготвим тази рецепта с пресен зелен боб, вкусът ще е значително по-различен, а и самият боб ще трябва да се обработва доста по-дълго за пилешкото с топено сирене.

За по-добър резултат използвайте животинска сметана за пилешкото със зелен боб вместо растителна.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl  Vashata_mesarnica

Вижте още:

Паста с пилешко и сметана

Талиатели с трюфели и сметана

Яхния от зелен боб

Пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана

pileshko-sas-zelen-bob-topeno-sirene-i-smetana

От sheytanova

Публикувано на : 02/06/2014

  • Брой / порции: 3 порции

Тази рецепта за пилешко със зелен боб, топено сирене и сметана я …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Замразеният боб се оставя да се размрази добре и се бланшира за 4-5 минути в гореща подсолена вода.
  2. През това време пилешкото месо се нарязва на кубчета, осолява се и за задушава в загретия зехтин. Овкусява се с шарен пипер.
  3. Зеленият боб се добавя към пилешкото. Прибавя се сметаната и се остава да заври.
  4. Добавя се топеното сирене, разбърква се и се остава още 1-2 минути ястието да се сгъсти леко.
  5. Поднася се топло.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress