Миналата седмица ви показах няколко рецепти с кестени, всички тях приготвих за второто ми гостуване във вестник „Всичко за семейството“. Днес ще ви дам последната рецепта с кестени, която е публикувана във вестника, а тя е за пилешко с кестени и картофено пюре. Няма да се спирам подробно върху картофеното пюре – всеки може да ги приготви както обича – с мляко, с бульон, с масло и да го подправи с любимите си подправки. Аз избрах да добавя към смачканите картофи само мляко, сол и малко черен пипер. Не съм слагала лук или други сухи или зелени подправки, защото не исках те да заглушат аромата и вкуса на кестените. В тази рецепта с кестени вчрвам, че те трябва да са водещите.
Pin ItПилешко филе с кестени и картофено пюре Recipe

От 10/25/2012
Публикувано на :Миналата седмица ви показах няколко рецепти с кестени, всички тях …
Необходими продукти
- 2 пилешки гърди
- 6-7 сварени кестена
- 5 средно големи картофа
- прясно мляко
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Приготвяне
- Кестените се измиват, подсушават, срязва се кората им на кръст с помощта на нож и се варят около 15 минути. Обелват се още докато са горещи. По този начин по-лесно се отстранява ципата.
- Пилешките гърди се срязват на половина, така че да се оформи джоб. Подправят се със сол и черен пипер. Във всяко филе се слагат по 3-4 кестена ( в зависимост от големината на кестените и филето), като могат и леко да се натрошат с ръце.
- Пилешките гърди се „зашиват” с помощта на клечки за зъби.
- Намазват се с разтопено масло и се пекат в във фурна за около 20 минути на 190 градуса.
- По желание предварително пълнените гърги могат да се овалят в брашно и яйце и да се запържат леко преди да се запекат, но аз лично предпочетох първия, по-здравословен вариант.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!