Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени както трябва. Особено аз както купувам гърди без кожата – вероятността да не станат сочни е много голяма.

В тази рецепта обаче е пилешките гърди стават апетитни и приятни. Наскоро от Ива от Меню научих тази плънка за руло – тя прави рулото от заешко и в омлета слага салвия, но вярвам, че моята интерпретация с пилешко месо ще ви допадне.

Пилешкото филе е добре да се изтъни и да се обвие от двете страни с домакинско фолио и да се начука. Предварително трябва да му сложите сол и черен пипер, за да могат подправките да проникнат в пилешкото месо.

По отношение на подправките за омлета, аз наскоро открих в е Карфур сушен зелен пипер – от него сложих малко и се получи божествено. За разкош добавих 2 с.л соев сос Кикоман.

За гарнитура можете да поднесете салата или печени картофи като в тази рецепта например. Аз приготвих измити картофи, нарязани на едро с малко мазнина и малко соев сос на фурна.

Не забравяйте да харесате фен страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.Pin It

Руло от пилешки гърди с прошуто и омлет

pileshko_rulo_s_prosciuto_i_omlet_sas_soev_sos

От sheytanova

Публикувано на : 12/31/2012

    Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилешките гърди се изтъняват, осоляват се, добавя се черен пипер, намазват се с олио или зехтин и се поставят между домакинско стреч фолио. Начукват се с домакински чук (ако нямате, използвайте точилка или тиган).
      Pileshki_gardi
    2. Яйцата се разбиват с млякото, добавя се сол, черен пипер, сух зелен пипер, 2 с.л. соев сос и лимоновата кора.
    3. От сместа се приготвят два омлета.
    4. Омлетите се слагат върху пилешките гърди и върху тях се слага прошуто.
      pileshki_gardi_prosciuto
    5. Гърдите се навиват на руло с помощта на фолиото, като се внимава да не изпадне плънката. После се намазват със соев сос.
      Pileshko_rulo
    6. Могат да се закрепят с дървени клечки. В случая аз използвах бял конец.
      Pileshki_gardi_soev_sos
    7. В загрята фурна сложих да се пекат картофите, като предварително ги намазах с мазнина и соев сос Кикоман. Посолих ги съвсем леко.
    8. 30 минути преди да са готови картофите, към тях прибавих пилешките рула.
    9. След като рулата бяха готови ги оставих 5 минути да си „починат“ и след това ги нарязах на колелца. Ако ги нарежете веднага ще загубите сока от вътрешността на месото.
    10. Поднасят се по няколко кръгчета от пилешкти руло с запечени картофи със соев сос.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress