Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени както трябва. Особено аз както купувам гърди без кожата – вероятността да не станат сочни е много голяма.
В тази рецепта обаче е пилешките гърди стават апетитни и приятни. Наскоро от Ива от Меню научих тази плънка за руло – тя прави рулото от заешко и в омлета слага салвия, но вярвам, че моята интерпретация с пилешко месо ще ви допадне.
Пилешкото филе е добре да се изтъни и да се обвие от двете страни с домакинско фолио и да се начука. Предварително трябва да му сложите сол и черен пипер, за да могат подправките да проникнат в пилешкото месо.
По отношение на подправките за омлета, аз наскоро открих в е Карфур сушен зелен пипер – от него сложих малко и се получи божествено. За разкош добавих 2 с.л соев сос Кикоман.
За гарнитура можете да поднесете салата или печени картофи като в тази рецепта например. Аз приготвих измити картофи, нарязани на едро с малко мазнина и малко соев сос на фурна.
Не забравяйте да харесате фен страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg.Pin It
Руло от пилешки гърди с прошуто и омлет
От
Публикувано на : 12/31/2012
Пилешките гърди могат да станат прекалено сухи, ако не са приготвени …
Необходими продукти
- 2 пилешки гърди около 400 -450 грама
- 4 яйца
- 750 грама картофи измити, нарязани на едро
- 70 грама прошуто нарязано на тънки слайсове
- 3-4 с.л. соев сос Кикоман
- 3-4 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. зелен пипер сушен
- 1 ч.л. лимонова кора
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. олио или зехтин
Приготвяне
- Пилешките гърди се изтъняват, осоляват се, добавя се черен пипер, намазват се с олио или зехтин и се поставят между домакинско стреч фолио. Начукват се с домакински чук (ако нямате, използвайте точилка или тиган).
- Яйцата се разбиват с млякото, добавя се сол, черен пипер, сух зелен пипер, 2 с.л. соев сос и лимоновата кора.
- От сместа се приготвят два омлета.
- Омлетите се слагат върху пилешките гърди и върху тях се слага прошуто.
- Гърдите се навиват на руло с помощта на фолиото, като се внимава да не изпадне плънката. После се намазват със соев сос.
- Могат да се закрепят с дървени клечки. В случая аз използвах бял конец.
- В загрята фурна сложих да се пекат картофите, като предварително ги намазах с мазнина и соев сос Кикоман. Посолих ги съвсем леко.
- 30 минути преди да са готови картофите, към тях прибавих пилешките рула.
- След като рулата бяха готови ги оставих 5 минути да си „починат“ и след това ги нарязах на колелца. Ако ги нарежете веднага ще загубите сока от вътрешността на месото.
- Поднасят се по няколко кръгчета от пилешкти руло с запечени картофи със соев сос.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Great line up. We will be linking to this great article on our site. Keep up the good writing.
Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun.
I simply want to mention I’m newbie to blogs and actually loved you’re web-site. Probably I’m likely to bookmark your blog . You absolutely have awesome well written articles. Cheers for sharing your web page.
kqPOBq Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about sex.
Keep working ,splendid job!
I simply want to mention I am just newbie to weblog and seriously liked you’re page. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You certainly have terrific stories. With thanks for revealing your web-site.
I simply want to tell you that I am beginner to weblog and definitely loved you’re page. Very likely I’m going to bookmark your blog . You certainly come with wonderful article content. Cheers for sharing your webpage.