Пиле с картофи си е класика и ако имате гости-традиционалисти по отношение на храната е добре да се придържате точно към този род рецепти. Без да излизате от традиционната рамка, можете да добавите малко гъби печурки и едно пакетче майонеза, което да сложите към бульона от пилето. Ще видите колко по-богат вкус на ястието ще даде майонезата. Все пак не прекалявайте с използването на майонеза във вашите рецепти, а я използвайте умерено, за да не станат ястията ви тежки и мазни.

Т.е. пилешкото месо се сварява леко и една ч.ч. от бульона се разбива с майонезата. Сосът се излива върху картофите с гъби и отгоре се нарежда пилешкото месо. Покрива се с фолио и се пече в предварително нагряна фурна.

Вижте още:

Пилешки крилца с печени картофи и соев сос

Пилешки крилца с картофи и чили сос в плик

Пиле с кисели краставички в сметанов сос

Харесайте страницата на кулинарния блог merudia.bg във FacebookPin It

Пилешко с картофи, гъби и майонеза на фурна

пиле с майонеза и картофи

От sheytanova

Публикувано на : 12/28/2012

    Пиле с картофи си е класика и ако имате гости-традиционалисти по …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Пилето се нарязва на парчета и се слага да се вари в 1 литър (може и повече) подсолена вода. След като водата заври се оставя за 2-3 минути и се изважда.
    2. Взема се 1 ч.ч. от бульона и се разбива с майонезата. Внимавайте майонезата да не се пресече, ако бульонът е горещ.
    3. Картофите се нарязват и се слагат на дъното на тавичката. Върху тях се слагат гъбите. Посоляват се и се поръсват с шарен пипер.
    4. Поливат се с майонезения сос.
    5. Най-отгоре се нареждат парчетата пиле.
    6. Пече се в предварително загряна фурна – около 40 минути с капак или покрито с фолио и после още малко, за да хване коричка отгоре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress