Пиле с картофи си е класика и ако имате гости-традиционалисти по отношение на храната е добре да се придържате точно към този род рецепти. Без да излизате от традиционната рамка, можете да добавите малко гъби печурки и едно пакетче майонеза, което да сложите към бульона от пилето. Ще видите колко по-богат вкус на ястието ще даде майонезата. Все пак не прекалявайте с използването на майонеза във вашите рецепти, а я използвайте умерено, за да не станат ястията ви тежки и мазни.
Т.е. пилешкото месо се сварява леко и една ч.ч. от бульона се разбива с майонезата. Сосът се излива върху картофите с гъби и отгоре се нарежда пилешкото месо. Покрива се с фолио и се пече в предварително нагряна фурна.
Вижте още:
Пилешки крилца с печени картофи и соев сос
Пилешки крилца с картофи и чили сос в плик
Пиле с кисели краставички в сметанов сос
Харесайте страницата на кулинарния блог merudia.bg във Facebook
Pin ItПилешко с картофи, гъби и майонеза на фурна

От 12/28/2012
Публикувано на :Пиле с картофи си е класика и ако имате гости-традиционалисти по …
Необходими продукти
Приготвяне
- Пилето се нарязва на парчета и се слага да се вари в 1 литър (може и повече) подсолена вода. След като водата заври се оставя за 2-3 минути и се изважда.
- Взема се 1 ч.ч. от бульона и се разбива с майонезата. Внимавайте майонезата да не се пресече, ако бульонът е горещ.
- Картофите се нарязват и се слагат на дъното на тавичката. Върху тях се слагат гъбите. Посоляват се и се поръсват с шарен пипер.
- Поливат се с майонезения сос.
- Най-отгоре се нареждат парчетата пиле.
- Пече се в предварително загряна фурна - около 40 минути с капак или покрито с фолио и после още малко, за да хване коричка отгоре.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!