В блога ще срещнете различни рецепти за грах – супен грах, консервиран грах, замразен, но моят фаворит си остава пресния зелен грах. Онзи ден видях, че продават на пазарчето до нас и макар да имах планове за друга рецепта с пилешко, реших, че пресният грах с пилешките гърди, които бях купила ще се съчетаят отлично.
Стига да не са много жилави шушулките, можете да сварите граха директно с тях. За да сте по-сигурни обаче, можете все пак да почистите граха.
Аз направих компромисен вариант и използвах за рецептата за пилешко с пресен грах както изчистен, така и грах с шушулки.
Пилешко с пресен зелен грах Recipe

От 05/28/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
В блога ще срещнете различни рецепти за грах - супен грах, консервиран …
Необходими продукти
- 1 кг пресен зелен грах със шушулките
- 250-300 грама пилешки гърди
- 1/2 връзка копър нарязан на ситно
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- зеленчуков бульон
- 2 кафени чаши гъсто доматено пюре
- 5 с.л. магданоз нарязан на ситно
- 1 ч.л. червен пипер
- 2-3 с.л. зехтин
- сол
- 1 с.л. брашно по желание
Приготвяне
- Шушулките грах се измиват добре и 2/3 от тях се изчистват.
- Лукът се нарязва на ситно; морковите - на кубчета. Чесънът се обелва. Пилешките гърди се нарязват на кубчета.
- Зехтинът се загрява и осоленото месото се запържва леко. Поръсва се с прясно смлян черен пипер.
- После се изсипват граха, скилидките чесън, морковите и лука, за да поомекнат.
- Добавя се още малко сол и се полива със зеленчуков бульон, който да покрие граха.
- Оставя се да поври около 25 минути.
- Добавя се доматеното пюре и останалите подправки. Разбърква се и се оставя за още около 10 минути на котлона.
По желание може да се добави брашно, за да се сгъсти ястието.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!