В блога ще срещнете различни рецепти за грах – супен грах, консервиран грах, замразен, но моят фаворит си остава пресния зелен грах. Онзи ден видях, че продават на пазарчето до нас и макар да имах планове за друга рецепта с пилешко, реших, че пресният грах с пилешките гърди, които бях купила ще се съчетаят отлично.

Стига да не са много жилави шушулките, можете да сварите граха директно с тях. За да сте по-сигурни обаче, можете все пак да почистите граха.

Аз направих компромисен вариант и използвах за рецептата за пилешко с пресен грах както изчистен, така и грах с шушулки.

 

Пилешко с пресен зелен грах Recipe

pileshko_sas_zelen_presen_grah

От sheytanova

Публикувано на : 05/28/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings

В блога ще срещнете различни рецепти за грах – супен грах, консервиран …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Шушулките грах се измиват добре и 2/3 от тях се изчистват.
  2. Лукът се нарязва на ситно; морковите – на кубчета. Чесънът се обелва. Пилешките гърди се нарязват на кубчета.
  3. Зехтинът се загрява и осоленото месото се запържва леко. Поръсва се с прясно смлян черен пипер.
  4. После се изсипват граха, скилидките чесън, морковите и лука, за да поомекнат.
  5. Добавя се още малко сол и се полива със зеленчуков бульон, който да покрие граха.
  6. Оставя се да поври около 25 минути.
  7. Добавя се доматеното пюре и останалите подправки. Разбърква се и се оставя за още около 10 минути на котлона.
    По желание може да се добави брашно, за да се сгъсти ястието.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress