Пукна пролетта и се опитвате да влезете в старите си пролетни поли, нали? Апетитните зимни гозби са си оказали влияние.

Ако искате да продължите да хапвате вкусно без да натоварвате стомаха си и да трупате килца – гответе тиквички.

Тиквичките са изключително ниско калорични, подобно на краставицата съдържат около 95% вода.

Предлагам ви една нискокалорична рецепта за пиле с тиквички на фурна с чеснов сос.

Ако сосът ви се вижда тежък или пък ще имате угризения след като го хапнете, по-добре полейте тиквичките само със сос от кисело мляко, пасиран чесън и копър. Също ще се получи вкусно!

 

Пилешко с тиквички на фурна полято с чеснов сос Recipe

Pileshko_s-tikvichki_na-furna_s_chesnov_sos

От sheytanova

Публикувано на : 05/08/2012

  • Брой / порции: 3 Servings

Пукна пролетта и се опитвате да влезете в старите си пролетни поли, нали? …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилето се почиства и се транжира на порции.
  2. Тиквичките се измиват и остъргват, след което се нарязват на колелца с дебелина 3-4 мм. Осоляват се и се поставят на дъното на тава. Поръсват се с чер пипер, 2-3 лъжици зехтин и ситно нарязан копър.
  3. Чесънът се обелва и 3 от скилидките се нарязват и се поставят върху тиквичките. Останалите се използват за соса.
  4. Пилешките порции се осоляват и се поръсват с прясно смлян черен пипер. Поставят се върху тиквичките.
  5. Кожата на пилето се натърква с чисто масло. Добавя се 1/2 кафяна чаша вода на дъното на тавата.
  6. Ястието се пече на умерена фурна, първите 20 минути покрито с фолио, а после фолиото се маха, за да може пилето да се запече.
  7. 10 минути преди да се извади тавата от фурната, пилешкото пак се патърква с чисто масло, за да стане коричката по-апетитна.
  8. През това време в блендер поставяме 1 кутийка майонеза, половин кофичка кисело мляко, копъра, чесъна, горчицата, малко бял пипер. Сместа се пасира.
  9. Ястието се сервира топло, полято с чесновия сос.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress