Ето, че сме в преходния сезон между зимата и пролетта и по пазарите няма кой знае какъв избор от зеленчуци. И да има те са обикновено безвкусни и „гумени“. Морковите и белучката обаче се оказаха моето спасение.
Ето как ги комбинирах в тази рецепта за пилешко със соеви кълнове и карамелизирана белучка.
Вижте още рецепти с пилешко месо:
Панирани пилешки гърди с кашкавал
Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура
Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Пилешко със соеви кълнове и карамелизирана белучка

От 04/01/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 4 Servings
- Подготовка: 20 минути
- Приготвяне : 45 минути
- Готово след: 1 час 5 минути
Ето, че сме в преходния сезон между зимата и пролетта и по пазарите няма …
Необходими продукти
- 1 пиле
- 5-6 средно големи моркова
- 450 гр. белучка
- 2 шепи соеви кълнове
- 2 стръка пресен лук
- 10 зърна черен пипер
- 2 листа дафинов лист
- 2 с.л. пчелен мед
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. балсамова редукция
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 с.л. тъмен соев сос
- сол
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1/2 ч.л. сух магданоз
Приготвяне
- Пилето се слага да се свари в подсолена вода. Добавят се дафиновият лист и черния пипер на зърна.
- През това време морковите се почистват добре и се нарязват на колелца с дебелина 3-4 мм.
Обелва се белучката и се измива.
- Вземат се няколко лъжици бульон от врящото пиле и в него се задушават зеленчуците.
След като бульонът намали обема си, се добавят балсамовата редукция, соевият сос, ябълковият оцет, пчелният мед, кафявата захар и щипка сол като се бърка често докато морковите и белучката се карамелизират.
- След като пилето е сварено, се обезкостява и накъсва на парченца. Слага се в тиган, заедно с няколко лъжици от бульона, червения лют пипер и сухия магданоз и се бърка докато изври бульона.
- Карамелизираните зеленчуци се сервират с пилето, поръсено със нарязан на ситно пресен лук.
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Moderate
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!