Ето, че сме в преходния сезон между зимата и пролетта и по пазарите няма кой знае какъв избор от зеленчуци. И да има те са обикновено безвкусни и „гумени“. Морковите и белучката обаче се оказаха моето спасение.

Ето как ги комбинирах в тази рецепта за пилешко със соеви кълнове и карамелизирана белучка.

Вижте още рецепти с пилешко месо:

Панирани пилешки гърди с кашкавал

Паста с пилешко и сметана

Пилешки бутчета в бекон

Пилешки бутчета със соев сос с гарнитура

Пилешки бутчета със сомак и чеснови белени домати

Пилешки гърди в доматен сос

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Пилешко със соеви кълнове и карамелизирана белучка

pileshko_sas_soevi_kalnove

От sheytanova

Публикувано на : 04/01/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 20 минути
  • Приготвяне : 45 минути
  • Готово след: 1 час 5 минути

Ето, че сме в преходния сезон между зимата и пролетта и по пазарите няма …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилето се слага да се свари в подсолена вода. Добавят се дафиновият лист и черния пипер на зърна.
  2. През това време морковите се почистват добре и се нарязват на колелца с дебелина 3-4 мм.
    Обелва се белучката и се измива.
  3. Вземат се няколко лъжици бульон от врящото пиле и в него се задушават зеленчуците.
    След като бульонът намали обема си, се добавят балсамовата редукция, соевият сос, ябълковият оцет, пчелният мед, кафявата захар и щипка сол като се бърка често докато морковите и белучката се карамелизират.
  4. След като пилето е сварено, се обезкостява и накъсва на парченца. Слага се в тиган, заедно с няколко лъжици от бульона, червения лют пипер и сухия магданоз и се бърка докато изври бульона.
  5. Карамелизираните зеленчуци се сервират с пилето, поръсено със нарязан на ситно пресен лук.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress