Харесвам тази рецепта за пилешко, защото за приготвянето й не ми се налага да прекарвам часове в кухнята. Оставям пилешкото да се пече във фурната и 10 минути преди да е готово, приготвям спанака.

Сега като се замислих нямам много рецепти с пресен спанак и ще ви призная причината – не обичам да мия спанак. Голяма играчка е. Но пък резултатът винаги е прекрасен. Последно приготвих телешко на тиган със задушен спанак.

За да не се отказвам и да изхвърлям спанака тотално от менюто, понякога използвам замразен спанак. Ето няколко идеи за рецепти със замразен спанак:

Свинско с ориз и замразен спанак

Супа с кисело мляко и замразен спанак

Калмари със замразен спанак

Паста с извара и замразен спанак

Банички със замразен спанак

 Pin It

Рецепта за пилешко със спанак

Pileshko_sas_spanak

От sheytanova

Публикувано на : 01/18/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Харесвам тази рецепта за пилешко, защото за приготвянето й не ми се …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките бутчета се почистват, осоляват се и отгоре се намазват с чистото масло.
  2. Поръсват се с черен пипер, който леко се втрива с пръсти в кожата на месото.
  3. Слагат се в плик за печене и се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 50 минути.
  4. Спанакът се измива много добре и листата се накъсват на едри парчета.
  5. В загретия зехтин се слага нарязания на ситно чесън и 10-15 секунди по-късно се прибавя и спанакът.
  6. Прибавя се сол и черен пипер на вкус и се разбърква на няколко пъти докато намали обема си поне 3-4 пъти
  7. Задушеният спанак се поднася като гарнитура към печеното пиле.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress